Social 29 August 2015 10:21
Filmul "Amy", regizat de Asif Kapadia, care spune o poveste emotionanta despre cine a fost cantareata Amy Winehouse dincolo de scena, va avea premiera in cinematografele din Romania pe 18 septembrie.

Regizorul Asif Kapadia a folosit imagini de arhiva si piese care nu au mai fost facute publice pentru a realiza acest film extrem de modern, emotionant si energic, care pune in evidenta lumea in care traim intr-un mod unic. Este vorba despre "fata din spatele numelui Amy Winehouse", informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

"A fost cu adevarat interesant sa facem acest film. Foarte multi oameni au fost emotionati cand au vazut-o pe Amy fericita in copilarie si la inceput de adolescenta. Pentru ca nu au avut ocazia sa o vada niciodata fericita. Au fost oameni care au plans vazand-o asa. I-am auzit spunand: «N-am stiut ca a fost fericita.» Ei au crezut ca a fost nefericita si confuza intreaga viata. Adevarul este ca era uimitoare, inteligenta, atat de speciala! Intr-un interval scurt de timp, a trecut dintr-o parte in cealalta. Toti cei cu care am vorbit sunt inca socati de disparitia ei, inca nu si-au revenit. Erau furiosi, sufereau si nimeni nu ii asculta. In intimitate, aveau cu totii aceasta suferinta care ii macina, pentru un om pe care l-au iubit, un om pe care il vedeau ca se distruge public, insa nimeni nu ii asculta. Nimeni nu a oprit asta, nimeni nu a oprit-o sa se urce pe scena. Era o persoana uimitoare. Si ce trist, sa ai o astfel de viata! Primul ei album a aparut cand ea avea 18 ani, cel de-al doilea la 21-22 de ani, iar apoi... nimic creativ. E absurd. Cum e Amy? Amy e foarte inteligenta, e speciala. E genul acela de om pe care ai vrea sa-l ai in preajma. Cand am vazut-o cum era in copilarie, atat de obisnuita si atat de impacata cu ea, a fost o surpriza pentru mine. Sunt multi oameni apropiati de Amy, care tineau la ea cu adevarat, dar nu aratau asta pentru ca persoana pe care o vedeau pe ecran trimitea mesaje extrem de negative si nu semana deloc cu ce stiau ei despre ea. Pur si simplu nu intelegeau ce i se intampla. Erau blocati, nu puteau ajunge la ea. Nici macar nu-i puteau da un telefon. Ea nu avea telefon. Nimeni nu se putea apropia de ea. Ei sunt cei cu care am vrut sa vorbesc, intr-un fel, acest film este pentru ei", a declarat Asif Kapadia, regizorul filmului.

Un talent unic intr-o generatie, Amy Winehouse a fost o cantareata care a captat atentia intregii lumi. Un artist de jazz in cel mai autentic sens al cuvantului - a scris si a cantat din suflet, folosindu-se de harul sau muzical pentru a-si analiza propriile probleme. Combinatia dintre sinceritatea ei pura si talentul sau exceptional a creat unele dintre cele mai adorate melodii ale epocii moderne. Succesul ei imens a venit la pachet cu o invazie a reprezentantilor mass-media, care, impreuna cu relatiile ei defectuoase si stilul de viata precar au marcat inceputul declinului ei tragic. Amy Winehouse a decedat in urma unei intoxicatii cu alcool, in iulie 2011, la varsta de 27 de ani.

Nu doar calitatea interviurilor si a materialelor video dau unicitate filmului "Amy", ci si modul in care acesta abordeaza povestea lui Amy Winehouse.

Citeste si:
Restaurantele, sălile de spectacol și cinematografele se redeschid...
Restaurantele, sălile de...

"Ne-am dorit foarte mult sa nu prezentam grozaviile publicate anterior", spune Gay-Rees, producatorul filmului, "pentru ca s-au spus multe in presa la vremea respectiva si ce rost ar fi avut sa refolosim toate acestea? A trebuit sa investigam mai mult".

In fond, realizatorii cred ca "Amy" este un film despre dragoste. "Este o persoana care vrea sa fie iubita", spune Kapadia, "cineva care are nevoie de dragoste si nu are parte de ea intotdeauna."
"Adesea, cei care aveau grija de ea au incercat sa ii ofere afectiune, dar ea ii respingea. Era o persoana complexa si inteligenta. «Amy» este un film despre dragoste".

Filmul a starnit multe controverse, iar recenziile aparute in presa internationala ii apreciaza calitatea.

Filmul este distribuit in cinematografele din Romania de Independenta Film.

Citeste si:
Documentar despre Michael Schumacher, în curând pe Netflix!
Documentar despre Michael...

Pe 15 august 2011, Amy Winehouse ar fi trebuit sa concerteze la Bucuresti, dar, cu aproximativ doua luni inainte de aceasta data, a anulat intregul turneu. Pe 14 septembrie 2015, Amy Winehouse ar fi implint 31 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.