Social 27 August 2015 14:14
Florin Diaconescu, consilier in Ministerul Muncii, se afla, potrivit Agentiei Nationale de Integritate (ANI), in stare de incompatibiliate din 2003, fiind cenzor intr-o societate comerciala in timp ce a ocupat mai multe posturi la minister.

Potrivit ANI, Florin Diaconescu se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 19 aprilie 2003, intrucat, concomitent cu functia de cenzor pe care o exercita in cadrul S.C. BIT S.A., a detinut / detine mai multe functii publice in cadrul Ministerului Muncii: consilier, director la Directia Managementul Calitatii, director la Directia Generala Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, si, in prezent, consilier in cadrul Compartimentului Control Financiar.

Activitatea desfasurata in calitate de cenzor in cadrul S.C BIT S.A. este in legatura indirecta cu atributiile pe care acesta le-a avut si le are in calitate de functionar public, potrivit fisei postului.

Diaconescu a incalcat, astfel, dispozitiile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate, in cadrul societatilor comerciale si dispozitiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora functionarii pot exercita functii in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public, potrivit fisei postului, scrie MEDIAFAX.

Diaconescu a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. El nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

Potrivit prevederilor legale, persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului.

Citeste si:
Igor Jovkva, consilierul lui Zelenski: Știm că vom câştiga
Igor Jovkva, consilierul lui...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.