Social 26 August 2015 18:55
Scurtmetrajul "Brutus", a doua parte a trilogiei "Witnesses", care prezinta o abordare noua asupra celui de-Al Doilea Razboi Mondial, prin intermediul unui ciobanesc german care trece prin experienta conflagratiei, se filmeaza in Romania.

Prima parte a trilogiei, intitulata "Shoes", urmareste parcursul unei perechi de pantofi, din vitrina unui magazin pana cand ajunge intr-un morman de incaltaminte din lagarul de la Auschwitz. Filmul a fost selectat si premiat in marile festivaluri internationale, informeaza Alien Film.

"Brutus" continua trilogia, de aceasta data prin intermediul unui ciobanesc german care trece prin experienta razboiului, legi antisemite si cruzime umana. Actiunea are loc in perioada interbelica si in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, de cand Brutus este doar un pui, salvat dintr-un adapost, care traieste alaturi de stapanii sai evrei, pana cand este adoptat de un ofiter nazist care il dreseaza sa ucida. Povestea scurtmetrajului este bazata pe cartea omonima scrisa de Ludvík Aškenazy.

Filmul beneficiaza de experienta unei echipe internationale: Costa Fam din Rusia este atat regizorul, cat si scenaristul acestui proiect, iar directorul de imagine - Giora Bejach din Israel - este cunoscut pentru mai multe productii care folosesc tehnica PoV, printre care si filmul "Lebanon" (2010) pentru care a castigat premiul European Film Academy pentru imagine, scrie MEDIAFAX.

Mai multi producatori internationali au contribuit la realizarea acestui proiect: Yan Fisher Romanovsky (SUA), Alexei Petruhin (Rusia), Gabi Ilioiu (SUA), Loreto Rodríguez (SUA). Dupa ce au filmat prima parte in Cehia, echipa a ales Romania ca loc de filmare pentru "Brutus", realizata in parteneriat cu Alien Film, reprezentat de producatoarea Iuliana Tarnovetchi.

Castingul include actori cunoscuti din Ucraina si Rusia, printre care actrita Oksana Fandera, in rolul stapanei lui Brutus, si Philip Janowski, in rolul lui Hurst, ofiterul SS. In rolurile secundare au aparut si actori romani: Ion Grosu, Lucia Maier si Alexandrina Halic.

Citeste si:
Ford a fost la un pas să cumpere Volkswagen după Al Doilea Război...
Ford a fost la un pas să...

Filmarile au inceput la jumatatea lunii august si se desfasoara in mai multe locuri din Romania pe parcursul a 14 zile. Pentru filmul de epoca, echipa si actorii au mers la Fortul Jilava, Centrul Vechi din Bucuresti, padurea Branesti, dar si la Palatul Stirbey si Studiourile MediaPro din Buftea.

Producatorul Yan Fisher Romanovsky a vizitat pentru prima data Romania odata cu acest proiect si a fost impresionat de locuri si echipele de filmare, motiv pentru care va lua in considerare aceasta tara si pentru alte productii straine.

Mai mult decat atat, prin acest film, Romania este parte dintr-un proiect inedit, destinat nu numai publicului de cinema si festivalurilor de profil, dar care are si un scop educational. Filmele au potentialul de a se adresa unei audiente cat mai variate, prin abordarea unica a dramelor razboiului din perspectiva unor obiecte si animale.

Citeste si:
Un scurtmetraj regizat de pasari invita oamenii sa se implice in...
Un scurtmetraj regizat de...

Ultima parte a trilogiei, "Violin", urmareste traseul unei viori, obiect care trece, alaturi de personajele pe mainile carora ajunge, prin ororile razboiului, pana in momentul prezentului. Intreaga serie de scurtmetraje este programata sa fie lansata in circuitul festivalier international la inceputul verii 2016.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.