Social 26 August 2015 14:41
Premierul Victor Ponta i-a spus ministrului Transporturilor, Iulian Matache, sa gaseasca solutii pentru ROMATSA, seful Executivului facand referire directa si la salariati, el precizand ca acestia castiga mai mult decat altii si nu-i plac pozitiile de forta "facem", "dregem", ci cele rationale.

Premierul a facut aceste afirmatii, miercuri, la inceputul sedintei saptamanale a Guvernului, in momentul in care trecea in revista problemele aflate la ordinea zilei si dialoga cu ministrul care administra domeniul respectiv.

In acest context, el i-a spus ministrului Transporturilor, Iulian Matache, sa gaseasca solutii pentru rezolvarea situatiei de la ROMATSA. "Sunt convins ca puteti sa gasiti solutii si nu-mi plac astea de forta <<facem>>, <<dregem>>, ci imi plac intotdeauna lucrurile rationale. Cred ca aveti capacitatea in continuare sa gasiti solutii in asa fel incat servicii de interes national si de siguranta nationala sa nu fie perturbate. Inteleg ca nu sunt probleme de bani, ca bani castiga mai mult decat...Foarte bine, e bine sa castige, nu am nimic impotriva acestei idei, dar atunci sa isi faca si ei treaba si toata lumea va fi multumita", a spus Ponta.

Controlorii de trafic aerian ROMATSA vor intra in greva generala din 1 septembrie, daca cele 14 revendicari pe care le au nu vor fi solutionate, ei sustinand ca problemele lor sunt "de viata si de moarte" si privesc siguranta calatorilor, scrie MEDIAFAX.

Gabriel Tudorache, unul dintre liderii sindicalistilor din Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian, a anuntat, luni, ca a fost trimisa la ministrul Transporturilor, Iulian Matache, la Consiliul de Administratie si la conducerea ROMATSA notificare privind declararea grevei generale in toate unitatile ROMATSA, incepand cu 1 septembrie, ora 11.00.

"Vom proceda la declansarea grevei, daca pana in acel moment organele statului abilitate nu vor reusi sa revolve problemele pe care le avem la ROMATSA. Si pot sa va spun ca sunt probleme de viata si de moarte de la ROMATSA, deci nu este vorba de bani, nu e vorba de absolut nimic, ci chiar de viata si de moarte, de siguranta pasagerilor, de siguranta salariatilor ROMATSA", a spus Tudorache.

Pe de alta parte, Guvernul a rezolvat una dintre revendicarile sindicalistilor, respectiv plecarea lui Ion Aurel Stanciu, din postul de director general al ROMATSA. Acesta a fost numit in functia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, printr-o decizie semnata de premierul Victor Ponta si publicata marti in Monitorul Oficial.

Citeste si:
Cum să treci peste frig fără ilic. Soluții care îți țin casa caldă...
Cum să treci peste frig fără...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.