Social 24 August 2015 14:30
Omul de afaceri turc Abdullah Atas a fost dus, luni, din arest la Parchetul Tribunalului Bucuresti, pentru a fi anuntat ca este acuzat de omor calificat, dupa ce a intrat cu masina in politistul Gheorghe Ionescu, iar acesta a decedat, dupa trei saptamani in care a fost in coma.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti l-au citat pe Abdullah Atas sa se prezinte luni, pentru a i se aduce la cunostinta ca i-a fost schimbata incadrarea din tentativa de omor in omor calificat.

Incadrarea juridica a faptei a fost schimbata dupa ce politistul Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutiera a Capitalei, a murit vineri, la Spitalul de Urgenta Floreasca, din cauza ranilor foarte grave pe care le-a suferit cu aproape trei saptamani in urma, cand omul de afaceri turc l-a lovit intentionat cu masina, refuzand sa opreasca pentru un control, intrucat se urcase baut la volan.

Pentru acuzatia de omor calificat, Abdullah Atas riscand o pedeapsa intre 15 si 25 de ani de inchisoare sau detentie pe viata, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Accidentul in urma caruia politistul Gheorghe Ionescu a murit s-a produs in 2 august, in jurul orei 03.30, in zona intersectiei strazii Nicolae Caramfil cu Soseaua Pipera, unde acesta se afla impreuna cu alti agenti de la Brigada Rutiera a Capitalei, pentru un control in trafic. Politistul i-a facut semn lui Abdullah Atas sa opreasca masina pe care o conducea, omul de afaceri turc a incetinit, dar cand a ajuns in dreptul lui Gheorghe Ionescu, a accelerat si l-a lovit. Gheorghe Ionescu a fost tarat pe capota pe o distanta aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe sosea la 10 metri. Anchetatorii au stabilit ca soferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie si mergea cu o viteza de 180 - 200 de kilometri la ora.

Gheorghe Ionescu a fost internat atunci la Spitalul Floreasca, medicii stabilind ca politistul a suferit politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple si edem cerebral difuz, fractura fronto-parietala stanga, traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale si fractura sternala, contuzie pulmonara stanga si hemotorax stang, traumatism abdominal sever cu ruptura splenica, contuzie pancreatica si multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subtire, contuzie renala stanga si hematom retroperitoneal minim.

Abdullah Atas a fost arestat preventiv in 3 august, de Tribunalul Bucuresti.

Gheorghe Ionescu avea 44 ani si lucra de 23 de ani in Ministerul Afacerilor Interne. Politistul a fost decorat post-mortem cu Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler, conferit de presedintele Klaus Iohannis, la propunerea vicepremierului Gabriel Oprea. Agentul sef principal Gheorghe Ionescu a fost trecut in corpul ofiterilor, fiind inaintat in gradul de subinspector de politie post-mortem, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne.

Citeste si:
În biroul lui Arafat a fost găsit un microfon. Parchetul General...
În biroul lui Raed Arafat a...

Ofiterul de politie a fost inmormantat duminica, cu onoruri militare, in prezenta a aproape o mie de persoane, printre care si sute de politisti, unii dintre acestia colegi ai lui Gheorghe Ionescu. La ceremonia religioasa au fost prezenti, alaturi de familie, vicepremierul Gabriel Oprea seful Politiei Romane, Petre Toba, si sefii altor structuri din MAI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.