Social 17 August 2015 10:46
Pana in prezent au avut loc trei extrageri la Loteria fiscala, dintre care doua ocazionale (pe 13 aprilie si 28 iunie) si una lunara (pe 19 iulie), la aceasta din urma fiind castigatoare bonurile fiscale de 509 lei emise pe 1 iunie.

Bonurile in valoare de 364 lei emise pe 23 iulie au iesit castigatoare la a doua extragere lunara a Loteriei bonurile fiscale, cererile pentru revendicarea premiilor, in valoare totala de 1 milion de lei, putand fi depuse de luni la sediile ANAF. Duminica a avut loc a doua extragere lunara a Loteriei bonurilor fiscale, aferenta bonurilor din perioada 1-31 iulie, in studioul TV al Loteriei Romane.

In cazul in care vor fi depuse cereri pentru mai mult de 100 de bonuri castigatoare, va fi efectuata la o data ulterior anuntata o noua extragere, pentru desemnarea a maxim 100 de castigatori, cu un premiu de cel mult 10.000 de lei fiecare.

Rezultatele extragerii de duminica vor fi postate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP), al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si al Loteriei Romane (CNLR) pentru o perioada de minimum 30 de zile.

Depunerea cererilor de revendicare se realizeaza incepand cu prima zi dupa efectuarea extragerii, timp de 30 de zile, prin depunerea in original a bonului fiscal castigator, alaturi de copia actului de identitate si de o cerere, la orice administratie fiscala din structura ANAF.

Un bon fiscal este considerat castigator doar daca indeplineste cumulativ conditiile prevazute de lege, avand inscrise elementele obligatorii care arata ca a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat.
Fiecare unitate teritoriala ANAF, la care se depun bonurile fiscale castigatoare in prima etapa de selectie, va elibera o copie a acestora cu mentiunea "conform cu originalul", pe care va fi scris numarul unic de inregistrare.

Pentru asigurarea transparentei, lista cu numerele unice de inregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicata pe site-urile MFP si ANAF. In situatia in care, dupa finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1 milion de lei este impartit persoanelor care le-au depus, dupa verificarea autenticitatii bonurilor castigatoare.

Citeste si:
Mesaje false trimise de ANAF. Instituția îndrumă oamenii să nu le...
Mesaje false trimise în...

Daca in urma centralizarii listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile se constata depasirea numarului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizata a doua extragere in vederea determinarii a 100 de castigatori, scrie MEDIAFAX.

Finantele au platit la 13 iulie premiile pentru prima extragere ocazionala a Loteriei fiscale, respectiv cate 56 de lei pentru 17.837 bonuri, dupa ce au respins 313 cereri care nu indeplineau conditiile, iar alte 65 de bonuri au fost invalidate, Fiscul suspectand fraude.

Incepand cu extragerea urmatoare, legislatia a fost modificata astfel incat premiile sa fie mai consistente, pentru a stimula solicitarea bonului fiscal, fiind acceptati maxim 100 de castigatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.