Social 16 August 2015 13:04
Cu prilejul aniversarii, in data de 18 august, a 171 de ani de la infiintarea primei formatiuni de pompieri militari in Bucuresti, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) "Dealul Spirii" Bucuresti-Ilfov va organiza doua evenimente cu caracter public.

Pompierii bucuresteni sarbatoresc 171 de ani de activitate, marcandu-si aniversarea duminica, printr-o expozitie de tehnica si exercitii demonstrative privind acordarea primului ajutor, in Parcul Carol, si marti, prin organizarea zilei portilor deschise in toate subunitatile ISU Bucuresti - Ilfov.

Duminica, in intervalul orar 12:00 - 20:00, vor avea loc o expozitie de tehnica si exercitii demonstrative, in Parcul Carol. In cadrul atelierelor de lucru, vor fi prezentate echipamentele pe care pompierii le utilizeaza in mod cotidian pentru stingerea incendiilor, iar paramedicii ii vor invata pe copii cum sa acorde primul ajutor in cazul celor mai frecvente situatii de urgenta.

Marti, in intervalul orar 10:00 - 18:00, este organizata ziua portilor deschise, in toate subunitatile operative ale pompierilor din Bucuresti si Ilfov.

In 18 august 1844 a fost infiintat serviciul public numit Roata de Pompieri Bucuresti, la propunerea domnitorului Gheorghe Dimitrie Bibescu, necesitatea acestui serviciu fiind justificata de incendiile zilnice care se soldau cu pagube semnificative.

In prezent, ISU Bucuresti-Ilfov, institutie infiintata la inceputul acestui an, prin contopirea inspectoratelor din Capitala si judetul Ilfov, gestioneaza aproximativ o treime din numarul total de situatii de urgenta inregistrate la nivel national (peste 74.000 in anul 2014)., scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.