Social 15 August 2015 11:59
Premierul Victor Ponta a adresat sambata, pe Facebook, un mesaj cu ocazia Zilei Marinei.

Premierul le-a urat "La multi ani" marinarilor, spunand ca se bucura ca Executivul a reusit sa corecteze greselile din trecut si a facut "dreptate" prin legea privind pensiile de serviciu. "La multi ani marinarilor si navigatorilor romani, de Ziua Marinei! Ma bucur ca am reusit sa corectam greselile din trecut si sa le facem dreptate prin legea privind pensiile de serviciu – meritati respect si apreciere pentru modul in care va faceti datoria!", a scris Victor Ponta.

Proiectul de lege privind pensiile personalului navigant a fost adoptat de Parlament la sfarsitul anului trecut, dar a fost trimis spre reexaminare de fostul presedinte Traian Basescu pe motiv ca este discriminatoriu. Parlamentul a respins in aceasta primavara cererea de reexaminare, legea fiind promulgata de presedintele Klaus Iohannis, scrie MEDIAFAX.

Legea prevede ca aviatorii si personalul navigant beneficiaza de pensii de serviciu in cuantum de 80% din media veniturilor totale brute realizate in ultimele 12 luni de activitate anterioare lunii in care este depusa cererea de pensionare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.