Social 14 August 2015 12:00
Un fost angajat SRI a fost retinut dupa ce a fost prins in flagrant, joi, in timp ce primea 500 de lei de la o femeie careia ii promisese ca va interveni pentru a fi angajata in MAE, aceasta fiind a doua oara cand barbatul e prins in flagrant, el avand deja o condamnare pentru trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Parchetul de pe langa Tribunalul Arges, procurorii acestei structuri, impreuna cu ofiterii de politie judiciara din cadrul Directiei Generale Anticoruptie Arges, politistii din Arges si ofiteri SRI Arges l-au prins in flagrant, joi, pe un barbat care primea bani de la o denuntatoare careia ii promisese ca o va ajuta sa se angajeze in Ministerul Afacerilor Externe.

Conform sursei citate, barbatul, un fost angajat al SRI, in varsta de 46 de ani, din Drobeta Turnu Severin, a fost prins primind 500 de lei de la femeia careia ii promisese ca va interveni pe langa factori de decizie si la membrii unei comisii de examinare pentru a fi angajata in MAE.

La perchezitia autovehiculului cu care se deplasa fostul angajat al SRI, anchetatorii au gasit banii dati de catre denuntatoare. Barbatul a fost dus la Parchetul de pe langa Tribunalul Arges, pentru a fi audiat sub acuzatia de trafic de influenta, el fiind retinut pentru 24 de ore, scrie MEDIAFAX.

Conform procurorilor, nu este pentru prima data cand el este prins in flagrant primind bani de la persoane carora le-a promis ca isi va folosi influenta pe langa factori de decizie. In martie 2010, el a fost prins in flagrant tot de catre procurorii argeseni in timp ce primea 6.000 de euro pentru a interveni pe langa o judecatoare in scopul solutionarii favorabile a unui dosar aflat la acea vreme pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Dupa acel flagrant, fostul angajat al SRI a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.