Social 12 August 2015 19:03
O femeie din Suceava este cercetata sub control judiciar pentru trafic de influenta in forma continuata dupa ce a pretins si a primit de la doua persoane suma de 1.500 de euro, lasand sa se inteleaga ca are influenta pe langa medici pentru a intocmi un dosar de pensionare pe motiv de boala.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, miercuri, de Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava, procurorii au dispus, marti, punerea in miscare a actiunii penale si au instituit masura controlului judiciar pentru 60 de zile fata de Maria Strachinescu, pentru trafic de influenta in forma continuata, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Din ancheta a reiesit ca, in cursul lunii martie 2014 si in perioada iunie-august 2015, Maria Strachinescu a pretins si a primit in mod direct de la doua persoane sumele de 1.000 de euro (in cursul lunii martie 2014) si 500 de euro (iunie-august 2015), "pentru sine sau pentru altul", lasand sa se creada ca are influenta asupra unor medici din cadrul spitalului sau policlinicilor din municipiul Suceava si promitand ca ii va determina pe medici sa intocmeasca un dosar de pensionare pe caz de boala.

In acest caz, au fost facute, marti si miercuri, trei perchezitii domiciliare, din care una la sediul unei persoane juridice. Cercetarile continua in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor de fapt si a stabilirii raspunderii penale, precizeaza sursa citata. In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Suceava, a Politiei Judetene Suceava si a Serviciului de Informatii si Protectie Interna Suceava, se mai arata in comunicatul Parchetului Tribunalului Suceava.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.