Social 12 August 2015 16:28
Deputatul PNL Radu Zlati a sesizat CSM cu privire la scoaterea de sub urmarirea penala a lui Victor Ponta de catre Parchetul General, in contextul in care trei instante judecatoresti au stabilit ca premierul a incalcat legea prin neorganizarea alegerilor partiale pentru sefia CJ Cluj.

"Solicit CSM sa verifice cum este posibil ca, desi trei instante judecatoresti au stabilit ca Guvernul se face vinovat de incalcarea legii, doi procurori (procurorul de caz si procurorul sef de sectie de la Parchetul General) sa dea si apoi sa confirme o scoatere de sub urmarirea penala a sefului Guvernului, primul vinovat de incalcarea fragranta a legii", a declarat deputatul PNL Radu Zlati, potrivit comunicatului remis catre MEDIAFAX.

Radu Zlati a mai afirmat ca decizia Parchetului ICCJ de neincepere a urmaririi penale a premierului Victor Ponta "poate actiona ca un factor de presiune asupra judecatorilor". "Consider ca acest NUP pus pe dosarul lui VV Ponta poate actiona ca un factor de presiune asupra judecatorilor care vor continua sa administreze actul de justitie in cazul premierului Ponta si al procesului in care acesta este parat, proces aflat pe rol la ICCJ", a spus deputatul PNL.

Liberalul a cerut Consiliului Superior al Magistraturii "sa isi faca curat in propria casa", afrimand ca cercetarea de catre Inspectia Judiciara a actelor celor doi procurori care au dat NUP in dosarul Ponta ar putea fi un prilej de a arata ca CSM isi indeplineste atributiile care ii revin.

Radu Zlati a mai afirmat ca sustine solicitarea copresedintelui executiv PNL Cluj, Mihai Seplecan, si ii cere procurorului general Tiberiu Nitu "sa isi prezinte demisia in urma actelor subordonatilor sai". "Ma alatur, de asemenea, colegului Mihai Seplecan in solicitarea acestuia ca domnul Procuror General sa isi prezinte demisia in urma actelor subordonatilor sai. Fara prea multa speranta, de altfel; caci domnul procuror, preaplecat slujbas, in ultima instanta, a prea-plecatului VV Ponta, se pare ca nu cunoaste termenul demisie de onoare. Daca ma insel, sa o dovedeasca!", mai sustine liberalul.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Deputatul Zlati a mai subliniat ca relatia intre premierul Victor Viorel Ponta si procurorul general Tiberiu Nitu este cunoscuta opiniei publice, afirmand ca Tiberiu Nitu a fost "impus la conducerea unei institutii esentiale pentru administrarea actului de justitie, printr-o intelegere dubioasa cu fostul presedinte Basescu".

PNL Cluj a cerut marti, prin vocea copresedintelui executiv Mihai Seplecan, demisia lui Tiberiu Nitu, dupa ce Parchetul ICCJ a decis sa nu inceapa urmarirea penala a premierului Victor Ponta, desi judecatorii au stabilit anterior ca Guvernul a incalcat legea prin neorganizarea alegerilor partiale pentru sefia Consiliului Judetean Cluj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.