Social 12 August 2015 11:38
Pilotul planorului disparut in urma cu sase zile este cautat, miercuri, de peste 1.000 de pompieri, jandarmi, salvamontisti si voluntari, pe trasee din opt judete, in zona Intorsura Buzaului va fi folosita si o drona, iar un elicopter este pregatit pentru interventii in caz de nevoie.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), la cautarile pilotului planorului disparut in 6 august participa, miercuri, peste 1.000 de pompieri, jandarmi, politisti, militari, salvamontisti si voluntari, cu aproape 200 de mijloace de interventie, care vor merge pe trasee din judetele Prahova, Arges, Brasov, Vrancea, Buzau, Bacau, Covasna si Harghita.

Echipele de cautare de la sol au la dispozitie un elicopter al MAI, pentru interventii in caz de nevoie sau pentru verificarea unor informatii.

De asemenea, o drona performanta care poate face cautari pe arii mari, de aproximativ 50 de kilometri patrati, in mod programat, va fi folosita in zona Intorsura Buzaului, iar imaginile captate vor fi analizate la sol de catre specialisti. Drona a fost pusa la dispozitia echipelor de salvatori de catre voluntari. Marti, echipele de cautare au parcurs 45 de trasee in zona montana, iar elicopterul MAI a efectuat doua misiuni de cautare in zona Vama Buzaului (Brasov) si Comandau (Covasna), ultima fiind incheiata in jurul orei 20.30, a precizat sursa citata.

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat, pentru MEDIAFAX, ca in cautarea pilotului Mircea Craciun sunt verificate si inregistrari cu camere de supraveghere montate in munti, pe partii, la telecabine, la cabane sau la orice unitate care are astfel de echipamente. Raed Arafat a spus ca sansa de a-l gasi in viata pe pilotul Mircea Craciun este, cu fiecare zi care trece, tot mai mica. El a precizat ca daca planorul nu va fi gasit in urma cautarilor, Jandarmeria Montana si Salvamont vor avea "o misiune continua ca pe toate traseele pe care le fac, oricand sunt pe munte, sa verifice si planorul respectiv".

Mircea Craciun, care a disparut cu planorul in 6 august, dupa ce a decolat din Masivul Postavarul, este considerat cel mai bun pilot de planor de distanta din Romania, el pregatindu-se pentru a atinge un record mondial de 1.000 de kilometri in zbor liber.

Citeste si:
Cea mai scazuta temperatura din acest sezon, la Intorsura Buzaului
Cea mai scazuta temperatura...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.