Social 10 August 2015 17:18
Regele Mihai a decis sa retraga titlul de "Principe al Romaniei" nepotului sau Nicolae si sa il excluda din succesiunea la Coroana Romaniei.

"In ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de «Principe al Romaniei» si calificativul de «Alteta Regala». De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Aceste hotarari au intrat in vigoare in aceeasi zi", se precizeaza intr-un comunicat al Biroului de Presa al Regelui Mihai.

In comunicat se specifica faptul ca "Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gandul la Romania timpurilor care vor veni dupa incheierea domniei si vietii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei".

"Majestatea Sa a afirmat ca Familia Regala si societatea romaneasca din acele vremuri vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti", se sustine in comunicat, potrivit MEDIAFAX.

"Pastrand aceeasi afectiune nepotului sau", Regele Mihai "nadajduieste ca Nicolae va gasi, in anii viitori, un fel potrivit de a-si servi idealurile si de a folosi calitatile cu care Dumnezeu l-a inzestrat", se mai spune in comunicat. Mama fostului principe, "Alteta Sa Regala Principesa Elena a primit instiintarea acestei decizii, printr-o scrisoare personala trimisa de Majestatea Sa Regele".

Mama fostului principe, "Alteta Sa Regala Principesa Elena a primit instiintarea acestei decizii, printr-o scrisoare personala trimisa de Majestatea Sa Regele". Nicholas Medforth-Mills ("principele Nicolae al Romaniei") este fiul principesei Elena a Romaniei si a primit titlul princiar la 1 aprilie 2010, find al treilea in ordinea de succesiune dinastica. Fostul principe a participat, in luna mai , la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Regalitatii.

Citeste si:
VIDEO Reprezentanta Indiei, Harnaaz Sandhu, este câştigătoarea Miss...
VIDEO Reprezentanta Indiei,...

In luna martie, fostul principe a participat la un tur ciclist caritabil, in beneficiul proiectelor initiate de Asociatia Curtea Veche pentru promovarea lecturii la nivel national. De asemnea, in luna decembrie a anului trecut, Nicoale a fost primit la palatul Buckingham de catre regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, in cadrul unei vizite oficiale intreprinse de principesa Margareta la Londra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.