Social 9 August 2015 13:14
O benzinarie Lukoil din comuna Apahida, judetul Cluj, a fost amendata, sambata, cu 20.000 de catre Protectia Consumatorului, dupa ce mai multi soferi au reclamat ca au alimentat cu apa de la pompe in rezervoarele masinilor in loc de benzina.

Seful Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) Cluj, Cristian Nicula, a declarat, sambata, corespondentului MEDIAFAX ca in urma acestui incident 11 masini au avut probleme si au fost duse in service pentru verificari.

”CRPC Cluj a amendat cu suma maxima prevazuta de lege, 20.000 de lei, o benzinarie Lukoil din comuna Apahida, pentru punerea pe piata a unui produs neconform, in acest caz benzina. De asemenea, am oprit de la comercializare peste 10.000 de litri de benzina si am prelevat probe pentru analize de laborator, sa vedem ce a fost in acele rezervoare de la pompe. Cei de la benzinarie au recunoscut ca dintr-o greseala a ajuns apa in rezervoare, ca efectuau o recalibrare la rezervoarele din benzinarie. Din informatiile noastre, 11 masini au inregistrat probleme, acestea fiind transportate la un service pentru verificari pe cheltuiala companiei”, a spus Nicula.

Mai multi soferi au reclamat ca, in cursul diminetii de sambata, dupa ce au alimentat la benzinaria Lukoil, din comuna Apahida, masinile pe care le conduceau s-au oprit dupa o suta sau doua sute de metri parcursi, deoarece in loc de benzina li s-a pus apa in rezervoarele autoturismelor.

Potrivit unui comunicat al Lukoil Romania transmis, sambata, incidentul de la benzinaria din Apahida a avut loc ”in timpul operatiunii programate de calibrare a parcului de rezervoare, iar dintr-o eroare umana s-a produs o contaminare accidentala cu apa a rezervorului de benzina Ecto Sport 98”.

”Lukoil Romania a acordat despagubiri conducatorilor auto care au alimentat cu aceasta benzina”, se mai arata in documentul citat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.