Social 6 August 2015 18:58
Cea de-a saptea editie a Targului Gaudeamus Litoral se va desfasura, in perioada 13 - 17 august, pe faleza din fata studioului Radio Vacanta din Mamaia si isi asteapta cititorii cu bestsellerurile momentului, serii de autor si cele mai recente titluri de fictiune si nonfictiune.

Targul Gaudeamus Litoral este organizat de Radio Romania, prin Centrul Cultural Media al Radio Romania si Radio Constanta, in perioada 13 - 17 august. Zilnic, intre orele 15.00 si 23.00, turistii aflati in vacanta si constantenii sunt asteptati la malul marii, pentru "o cura estivala de lectura", potrivit Radio Romania. Deschiderea oficiala a targului va avea loc pe 13 august, de la ora 17.00.

Si in acest an, Targul Gaudeamus Litoral isi propune sa promoveze lectura ca modalitate de reconectare cu sine. Desprins de agitatia cotidiana, cititorul modern (re)gaseste in vacanta unul din tot mai rarele prilejuri de a se dedica lecturii. Amuzante sau incomode, spumoase sau melancolice, incitante sau revelatoare, titlurile oferite de expozantii Targului Gaudeamus Litoral isi cauta cititorii in randul vizitatorilor de toate varstele.

Bestsellerurile momentului, seriile de autor si cele mai recente titluri de fictiune si nonfictiune sunt pregatite sa devina parteneri de vacanta ai iubitorilor de carte din toate colturile tarii, aflati pe litoral.

Printre surprizele pregatite de gazdele de la Radio Constanta se numara expozitia de fotografie "EU aleg Romania", un proiect al Studiourilor Regionale Radio Romania, si seria de proiectii video reunite sub genericul "Dobrogea sentimentala", sustinute de reprezentanti ai scolilor de fotografie din Constanta, scrie MEDIAFAX.

Cu prilejul targului vor fi reluate si cateva proiecte traditionale, initiate si derulate de Radio Romania: campania de donatii "Cartile se intorc acasa" si "Politia Gaudeamus". Nu vor lipsi nici Tombola Gaudeamus derulata pe baza buletinelor de vot al publicului si concursul "Miss Lectura" adresat celor mai frumoase vizitatoare.

Citeste si:
Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia, revenire de gală, cu o...
Festivalul Național de Muzică...

Gaudeamus Litoral reprezinta ultima etapa a Caravanei Gaudeamus 2015 (dupa editiile de la Craiova, Cluj-Napoca si Oradea) si este evenimentul cu numarul 88 in seria Targurilor Gaudeamus, initiate si organizate de Radio Romania din 1994. Acest proiect este sustinut de Ministerul Culturii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.