Social 6 August 2015 15:14
Doi cetateni ucraineni au conspirat cu persoane neidentificate sa transporte ilegal materiale nucleare din regiunea Ivano-Frankivsk (vest) in Romania, iar cele doua proceduri penale au fost contopite, a anuntat joi serviciul de presa al Biroului procurorului general, relateaza Interfax Ucraina.
Potrivit serviciului de presa, Biroul Serviciului ucrainean de Securitate (SBU) de la Ivano-Frankivsk a primit pe 5 august informatii potrivit carora materiale nucleare urmau sa fie trecute in mod ilegal din Ucraina in Romania. Astfel, informatia despre infractiune a fost inscrisa in registrul unificat pentru anchete preliminare, in baza prevederilor din Codul Penal ucrainean cu privire la trafic (art. 14, partea I si art. 201, partea a II-a).

Alt caz a fost deschis in baza prevederilor cu privire la activitati ilegale cu materiale radioactive (art. 256, partea a III-a), scrie MEDIAFAX. Ambele proceduri au fost contopite intr-un singur caz, precizeaza Biroul procurorului general ucrainean, citat de Interfax. Ancheta preliminara a stabilit ca cei doi cetateni sunt implicati in infractiune. Intre timp, cei doi ucraineni au fost arestati, potrivit aceleiasi surse, care nu ofera alte informatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.