Social 4 August 2015 15:54
O fata in varsta de zece ani, o femeie de 43 de ani si un barbat de 31 de ani au fost muscati de serpi in ultimele doua zile, ei primind tratament de specialitate la Spitalul Judetean de Urgenta Suceava, care insa si-a epuizat stocul de ser antiviperin.

Potrivit purtatorului de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Suceava, Adrian Popescu, in zona Vatra Dornei au fost inregistrate in ultimele doua zile trei cazuri de oameni muscati de serpi, cei trei pacienti fiind tratati la Spitalul Judetean de Urgenta, Suceava unde li s-a administrat ser antiviperin, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, o femeie in varsta de 43 de ani din Dorna Candrenilor a fost muscata, duminica, de un sarpe la un deget al mainii stangi, iar luni au mai fost adusi la SJU Suceava un barbat de 31 de ani, din comuna Iacobeni, muscat de o vipera la piciorul stang, si o fetita de zece ani care a fost muscata de un sarpe de gamba dreapta.

Directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Suceava, medicul Tiberius Bradatan, a declarat ca cei trei pacienti sunt in afara oricarui pericol, au fost deja externati si ca li s-a administrat ser antiviperin, fiind epuizat stocul de astfel de ser al SJU Suceava. El a precizat ca se asteapta repartitia dozelor de ser antiviperin solicitate prin comanda furnizorului, iar daca va fi nevoie, pana la completarea stocului, SJU a informat DSP Suceava pentru a putea apela la spitalele din judetele limitrofe care mai au in stoc acest tip de ser.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.