Social 4 August 2015 15:26
Pentru a doua extragere ocazionala a Loteriei bonurilor fiscale, organizata pe 28 iunie, au fost depuse 508 cereri de revendicare a premiilor, aferente bonurilor cu valori intre 135,00 lei si 135,99 lei, emise pe 23 mai, potrivit datelor Ministerului Finantelor, obtinute de MEDIAFAX.

Astfel, potrivit modificarilor aduse legislatiei, incepand de la extragerea din iunie vor fi desemnati maxim 100 de castigatori, cu un premiu de 10.000 lei fiecare, printr-o noua extragere, data acesteia urmand sa fie comunicata de Ministerul Finantelor. Fondul de premiere este de 1 milion de lei, care se imparte la numarul castigatorilor, dar nu mai mult de 100 de persoane.

Etapa pentru depunerea bonurilor castigatoare s-a incheiat la 28 iulie, fiind inregistrate 508 cereri, cu mult sub numarul tranzactiilor efectuate care indeplineau conditiile extragerii.

Circa 700 de persoane au realizat pe 23 mai tranzactii cu carduri MasterCard cu valori intre 135 lei si 135,99 lei, iar posesorii de carduri Visa au efectuat peste 670 de tranzactii eligibile pentru loterie.

Un bon fiscal este considerat castigator doar daca indeplineste cumulativ conditiile prevazute de lege, avand inscrise elementele obligatorii care arata ca a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul si seria fiscala ale aparatului de marcat electronic fiscal, data si ora emiterii precum si numarul de ordine).

Fiecare unitate teritoriala ANAF, la care se depun bonurile fiscale castigatoare in prima etapa de selectie, trebuie sa elibereze o copie a acestora cu mentiunea "conform cu originalul", pe care se inscrie un numar unic de inregistrare. Pentru asigurarea transparentei, lista cu numerele unice de inregistrare a bonurilor care au facut obiectul cererilor de revendicare va fi publicata pe site-urile MFP si ANAF.

In cazul realizarii celei de a doua etape de selectie in cadrul Loteriei bonurilor fiscale, va fi extras un numar din lista numerelor unice de inregistrare acordate bonurilor pentru care au fost revendicate premii. Extragerea va fi efectuata cu urnele Loteriei, intr-o noua extragere televizata, care va fi anuntata ulterior.

Numarul extras in cadrul acestei trageri va fi primul castigator si, totodata, baza de referinta la care se aplica crescator un pas care are valoarea egala cu ziua emiterii bonului fiscal castigator. Daca in urma aplicarii acestei proceduri de selectie se depaseste numarul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din lista, urmatorul numar castigator din lista este dat de diferenta dintre suma determinata prin aplicarea pasului la baza de referinta si numarul unic maxim atribuit, continuand cu aplicarea pasului pana la stabilirea numarului maxim de premii prevazut de lege. In procesul de aplicare al pasului, numerele selectate ca fiind castigatoare sunt eliminate din lista, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Stil ecvestru la Karpatia Horse Show: clasic chic! Ce premii poti...
Stil ecvestru la Karpatia...

Dupa stabilirea celor 100 de bonuri fiscale castigatoare, acestea vor fi centralizate si transmise in termen de doua zile catre ANAF in vederea incarcarii rezultatelor in "Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale" si verificarea autenticitatii bonurilor fiscale castigatoare de catre Directia Generala Antifrauda Fiscala, prin directiile regionale antifrauda fiscala.

Pana in prezent au avut loc trei extrageri la Loteria fiscala, dintre care doua ocazionale (pe 13 aprilie si 28 iunie) si una lunara (pe 19 iulie), la aceasta din urma fiind castigatoare bonurile fiscale de 509 lei emise pe 1 iunie.

Finantele au platit la 13 iulie premiile pentru prima loterie fiscala, respectiv cate 56 de lei pentru 17.837 bonuri, dupa ce au respins 313 cereri care nu indeplineau conditiile, iar alte 65 de bonuri au fost invalidate, Fiscul suspectand fraude. Pentru bonurile din iulie, extragerea Loteriei se va organiza la 16 august.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.