Social 1 August 2015 11:40
Abonatii serviciului de telefonie mobila al companiei de telecomunicatii RCS&RDS vor putea plati incepand de sambata, 1 august, rovinieta prin intermediul SMS, a anuntat vineri Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi din Romania (CNADNR).

CNADNR are deja incheiate conventii pentru plata prin SMS cu operatorii telecom Orange, Vodafone si Telekom. "Astfel, CNADNR, impreuna cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale si operatorul de telefonie mobila RCS&RDS, lanseaza serviciul prin care incasarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania pentru abonatii RCS&RDS se realizeaza prin intermediul serviciului de mesaje scurte - SMS", se arata intr-un comunicat al companiei de stat.

La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, clientul cu abonament Digi Mobil va transmite, prin SMS, la numarul scurt 7500 numarul de inmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzatoare tipului vehiculului (de exemplu, pentru un autoturism clientul va transmite textul B54AJV A). Ulterior, va primi un SMS prin care va fi informat ca rovinieta va fi emisa pentru datele furnizate si va cuprinde informatii despre costul rovinietei si costul total al tranzactiei.

Abonatul trebuie sa confirme emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelasi numar, a unui nou SMS cu textul "DA" si va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment in care va fi tarifat cu suma corespunzatoare rovinietei alese. Daca utilizatorul nu cunoaste sau nu este sigur de categoria rovinietei care trebuie achizitionata, are posibilitatea de a obtine aceasta informatie transmitand la numarul 7500 in reteaua Digi Mobil, prin SMS, textul "INFO" (tarif 1 euro cent/SMS trimis).

Pentru emiterea rovinietei prin intermediul SMS pentru un autoturism, pretul este de 2,52 euro, fara TVA, fiind valabila 7 zile, in timp ce pentru vehiculele de transport marfa de sub 3,5 tone este de 4,94 euro fara TVA, pentru aceeasi perioada, scrie MEDIAFAX.

Vehiculele de transport marfa cu masa intre 3,5 tone si 7,5 tone, precum si vehiculele de transport persoane cu 9-23 locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto) vor plati prin SMS o rovinieta de 3,33 euro fara TVA, valabila o zi. In cazul vehiculelor de transport marfa cu masa de 7,5 tone - 12 tone si al vehiculelor de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto), rovinieta platita prin SMS creste la 5,75 euro fara TVA, pentru o zi.

Citeste si:
DIGI oferă clienților săi servicii de comunicații gratuite cu Ucraina
DIGI oferă clienților săi...

Pentru vehicule de transport marfa cu masa de peste 12 tone, cu maxim trei axe (inclusiv) rovinieta prin SMS este de 7,36 euro fara TVA, valabila o zi, iar pentru vehiculele de transport marfa de peste 12 tone, dar cu minim patru axe (inclusiv), taxa este de 8,97 euro fara TVA, pentru o zi. Pentru clientii cu abonament Digi Mobil, la tarifele mentionate anterior, in factura emisa, se adauga TVA conform legislatiei in vigoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.