Social 31 Iulie 2015 14:12
Fostul tenismen Ilie Nastase, senator UNPR, si sotia sa, Brigitte Nastase, au facut, vineri, o vizita "de curtoazie" la sediul DIICOT Timisoara, pentru a se interesa, potrivit unor surse, despre dosarul in care este cercetat pentru trafic de persoane Ovidiu Torj, fostul sot al lui Brigitte.

Potrivit unor surse din cadrul DIICOT Timisoara, sotii Ilie si Brigitte Nastase s-au prezentat, vineri, la sediul DIICOT Timisoara, pentru a se interesa despre dosarul in care fostul sot al lui Brigitte, Ovidiu Torj, este cercetat intr-un caz de trafic de persoane, acesta aflandu-se, in prezent, in arest preventiv, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"A fost o vizita de curtoazie, nu au fost citati sa dea declaratii la DIICOT Timisoara, ei doar s-au interesat de un dosar", au spus sursele citate

Cei doi nu au dorit sa dea declaratii presei la iesirea din sediul DIICOT Timisoara. Ei au fost insotiti la iesirea din institutie de catre avocatul lui Ovidiu Torj.

Fostul sot al lui Brigitte Nastase, Ovidiu Torj, care fusese retinut in 18 iunie, a fost arestat preventiv in 19 iunie, printr-o decizie a Curtii de Apel Timisoara, intr-un dosar de trafic de persoane, alaturi de liderul gruparii, Paul Manzu, un politist de la Sectia 1 din Timisoara Ovidiu Gatan si inca o persoana, Gheorghe Bala. Un alt barbat, Firu Tiron, care fusese si el retinut in acelasi dosar, este cercetat in libertate.

Liderul gruparii, Paul Manzu, s-a sustras insa arestarii preventive, acesta nefiind gasit de catre politisti. In timpul sedintei de judecata, cand s-a decis arestul preventiv, a expirat ordonanta de retinere pentru 24 de ore a lui Manzu, astfel ca acesta a fost lasat sa plece inainte de decizia finala a judecatorilor.

In 14 iulie, Curtea de Apel Timisoara a prelungit cu 30 de zile, pana in 17 august, mandatul de arestare preventiva emis pe numele lui Torj in luna iunie. Decizia a fost contestata la instanta suprema, care, in 23 iulie, i-a respins definitiv cererea. Procurorii DIICOT au facut, in 18 iunie, 11 perchezitii in judetele Timis si Arad, intr-un dosar de trafic de persoane, printre cei vizati fiind un membru al trupei DJ Project, un politist, dar si mai multi lideri ai lumii interlope din Timisoara.

Surse judiciare declarau ca suspectii plasau tinere, unele minore, unor clienti dispusi sa plateasca pentru a intretine relatii sexuale cu acestea. Reteaua era condusa de Paul Vasile Manzu, un cunoscut membru al lumii interlope din Timisoara, la vila caruia aveau loc intalnirile intre fete si clienti. Fetele erau filmate in timp ce intretineau relatii sexuale cu clientii, iar daca acestea refuzau pe viitor sa se supuna, erau amenintate ca imaginile video vor fi trimise parintilor lor.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Perchezitiile l-au vizat si pe Ovidiu Torj, fostul sot al lui Brigitte Nastase, sotia lui Ilie Nastase, precum si politistul Ovidiu Gatan, de la Sectia 1 Politie Timisoara, care in anul 2013 a mai fost implicat intr-un scandal, dupa ce un barbat l-a acuzat ca l-a batut. De asemenea, a fost perchezitionata si locuinta lui DJ Gino Manzotti, component al trupei DJ Project, sursele judiciare spunand ca Ovidiu Gatan si DJ Gino Manzotti sunt cercetati pentru folosirea serviciilor unei persoane exploatate despre care beneficiarul stia ca este victima traficului de persoane.

In total, peste 25 de persoane au fost duse la audieri, intre acestea si un avocat si un judecator, ambii din Timisoara, dar si mai multi oameni de afaceri care ar fi beneficiat de serviciile fetelor.

Surse din cadrul DIICOT declarau ca peste 25 de victime minore, care erau racolate pe Facebook si determinate sa se prostitueze, inclusiv prin metoda "loverboy", au fost identificate in dosarul de trafic de persoane.

Citeste si:
Percheziții la Institutul Marius Nasta din București: suspiciuni de...
Percheziții la Institutul...

Unii dintre membrii gruparii racolau tinere cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani, prin intermediul retelei de socializare Facebook, pe care le ademeneau prin diverse metode, ca de exemplu promisiunea obtinerii unor sume de bani, afisarea sentimentelor de iubire pe care le nutresc fata de persoana pe care incearca s-o atraga, crearea unui sentiment de importanta in raport cu persoanele din jur.

Procurorul-sef al DIICOT Timisoara, Mircea Andres, declara, in 18 iunie, ca dupa audieri cinci persoane au fost retinute, in timp ce alte sapte au fost puse sub control judiciar, intre acestea numarandu-se judecatorul Nicolae Aurel Tomus, de la Judecatoria Timisoara, si DJ Gino Manzotti de la DJ Project.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.