Social 30 Iulie 2015 11:52
Vernisajul expozitiei "Pionierii automobilismului in Bucuresti", care prezinta inceputurile automobilismului in Romania, cat si secvente ale transportului public din Capitala, va avea loc pe 1 august, de la ora 18.00, la Palatul Sutu.
Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, publicul va putea admira, pe langa expozitia organizata pe gardul Palatului Sutu din Bucuresti, si cateva masini de epoca apartinand membrilor Retromobil Club Romania. Primele vehicule cu propulsie autonoma din Romania au fost doua camioane fabricate la Garner-Serpollet ce aveau motoare pe aburi si care au circulat pe strazile Bucurestilor incepand cu 1895.

Vehiculul cu numarul 1 inregistrat in 1900 in Bucuresti la Serviciul Circulatie a fost un autotuturism cu motor cu ardere interna fabricat in Liege si care a apartinut proprietarului Morii lui Assan, se mai arata in comunicatul citat. Totodata, se mentioneaza ca un mare pasionat al sporturilor cu motor a fost printul Bibescu, care si-a comandat, la randul sau, un automobil tot de la fabrica din Liege. Cinci ani mai tarziu, in Romania, aveau sa fie inregistrate peste 50 de automobile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.