Social 29 Iulie 2015 18:46
Adina Duicu, fiica fostului presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti Adrian Duicu, cercetata pentru frauda la examenul de bacalaureat, a fost admisa la trei facultati din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, pe locurile bugetate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Adina Duicu a sustinut examen pentru admiterea la Facultatea de Drept din Timisoara, unde a obtinut nota 9,20, pentru admitere nota de la examen fiind cumulata cu media obtinuta la bacalaureat. Potrivit tatalui Adinei Duicu, Adrian Duicu, nota finala cu care a fost admisa la Facultatea de Drept din Timisoara a fost 8,97, aceasta obtinand unul dintre locurile bugetate.

Totodata, Adrian Duicu a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX ca fiica sa a fost admisa si la Facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii, la Sectia de Administratie Publica, din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, in acest caz fiind vorba despre o admitere pe baza de dosar.

Duicu a mai spus ca fiica sa a fost admisa la locurile bugetate si la Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor, din cadrul aceleiasi Universitati de Vest din Timisoara, tot pe baza de dosar, insa ulterior s-a retras de la aceasta facultate.

Reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti au declarat, miercuri, ca dosarul deschis in cazul posibilei fraude a probei de Chimie din cadrul examenului de bacalaureat sustinut de Adina Duicu la Liceul "Dierna", din Orsova, se afla in continuare in cercetare, ancheta nefiind definitivata pana in prezent.

In ceea ce priveste ancheta, Adrian Duicu a spus ca telefonul despre care anchetatorii sustin ca Adina Duicu l-ar fi folosit in timpul probei de chimie a fost supus unei expertize tehnice, aceasta dovedind ca fiica sa nu a copiat in timpul probei de bacalaureat. Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul Ministerului Educatiei, Adina Duicu a obtinut la examenul de bacalaureat media 8,75, luand 9,60 la Limba si literatura romana, 8,70 la Matematica si 7,95 la Chimie.

Conform reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Mehedinti, in conditiile in care ancheta deschisa de Parchetul Tribunalului Mehedinti va arata ca Adina Duicu a copiat la proba de chimie, lucrarea respectiva va fi anulata. Adina Duicu a absolvit Liceul "Traian Lalescu" din Orsova, insa a sustinut examenul de bacalaureat la centrul organizat la Colegiul Tehnic "Dierna" din Orsova.

Citeste si:
Fostul președinte al României Traian Băsescu împlinește vârsta de...
Fostul președinte al României...

Procurorii si politistii din Orsova au fost sesizati despre o posibila frauda la proba de chimie a bacalaureatului la Colegiul Tehnic "Dierna" din Orsova, care o viza pe fiica lui Adrian Duicu. In urma sesizarii, la iesirea de la proba scrisa la chimie, un procuror si un politist au asteptat-o pe eleva suspectata de frauda. In imaginile surprinse cu un telefon mobil, in fata liceului unde tanara a sustinut examenul de bacalaureat, apare fiica cea mica a fostului presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, care il loveste pe politistul ce o imobilizeaza pe mama sa, potrivit procurorilor, aceasta nefiind audiata pentru ultraj, ci doar mama sa.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti, procurorul Fanica Cercel, a declarat, luni, ca in momentul iesirii din sala unde sustinuse proba de chimie a examenului de bacalaureat, Adina Duicu, fiica fostului presedinte al CJ Mehedinti, cu privire la care exista suspiciuni ca ar fi fraudat proba, a refuzat sa fie perchezitionata corporal, anchetatorii reusind sa o verifice abia dupa aceasta i-a dat mamei sale telefonul mobil pe care il avea la "brau".

Citeste si:
Cum se vor desfășura cursurile în universitățile din țară în acest...
Cum se vor desfășura...

Procurorul a mai declarat ca dupa incidentul in care politistul a fost muscat si palmuit de catre mama si sora fetei suspectata de frauda la examenul de bacalaureat eleva care a sustinut bacalaureatul a fost de acord sa fie perchezitionata, dar nu s-au mai gasit dispozitive de transmisie asupra sa.

"Procesul-verbal se refera la perchezitia corporala facuta dupa incidentul cu telefonul", a mai declarat Fanica Cercel, adaugand ca telefonul pe care l-a avut Adina Duicu asupra sa cand a iesit din sala de examen este trecut in procesul-verbal intocmit de catre anchetatori in dosarul de ultraj instrumentat de Parchetul de pe langa Judecatoria Orsova.

Cu privire la telefonul mobil pe care Adina Duicu l-a avut asupra sa, in timpul probei scrise a bacalaureatului, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Mehedinti, Cristinel Degeratu, a declarat ca acesta ar fi trebuit sa fie depus, potrivit regulamentului, in camera de bagaje, inainte de inceperea probei.

Citeste si:
Se lansează proiectul "Timişoara (re)citeşte" în mijloacele de...
Proiectul "Timişoara...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.