Social 24 Iulie 2015 17:20
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, astazi, noi avertizari cod portocaliu de canicula si disconfort termic, valabile pentru zilele de sambata si duminica, in mai multe judete din tara, precum si cod galben de canicula valabile vineri, sambata si duminica.

Astfel, potrivit meteorologilor, vineri, vremea se va mentine calduroasa, caniculara in Banat, sudul Crisanei, cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Moldovei si local in Transilvania. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade si izolat 38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in special in nord-vestul si nordul tarii, precum si la munte.

Sambata, judetele Bihor, Arad, Timis, Vaslui Galati si, partial, Bacau si Vrancea vor fi sub COD PORTOCALIU de canicula, iar Capitala si restul judetelor, cu exceptia Sucevei, Harghitei, Covasnei si Brasovului, vor fi total sau partial sub cod galben. Temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Duminica, ANM anunta ca vremea se va mentine caniculara in Oltenia, Muntenia, precum si in cea mai mare parte a Moldovei si Dobrogei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Codul portocaliu se instituie, duminica, pentru judetele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, Ialomita, Calarasi, Braila, Galati, Vaslui, precum si in zona de campie a judetelor Bacau, Vrancea si Buzau.

Temperaturile maxime vor fi de 38-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

In regiunile vestice, nordice si centrale instabilitatea atmosferica va fi accentuata, iar temperaturile vor scadea. Valul de caldura va persista in urmatoarele zile in regiunile sudice si estice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.