Social 23 Iulie 2015 13:58
Zeci de perchezitii au fost facute, joi, de catre procurorii DIICOT Constanta, in sase judete si in Bucuresti, intr-un dosar de evaziune fiscala, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat, in care sunt implicati romani si coreeni, prejudiciul estimat fiind de 11 milioane de lei.

Potrivit DIICOT Constanta, 55 de perchezitii domiciliare au fost facute in judetele Constanta, Tulcea, Galati, Braila, Buzau, Botosani si in municipiul Bucuresti, la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane fizice, asociati sau administratori ai respectivelor societati, intr-o cauza penala vizand infractiuni de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Din investigatiile desfasurate a reiesit ca, in perioada 2012 - 2015, mai multi cetateni coreeni si romani, prin intermediul unor societati comerciale din Romania, detinute sau controlate de acestia, au contractat diverse lucrari de la SC Daewoo Mangalia Heavy Industries SA, pe care apoi le-au subcontractat unor societati-fantoma pentru a evita plata catre bugetul consolidat al statului a TVA si a impozitului pe profit aferente lucrarilor realizate.

Sumele de bani transferate pentru plata lucrarilor subcontractate in conturile societatilor comerciale fantoma erau retrase in numerar de catre unii din membrii grupului, acestea fiind remise ulterior liderilor.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala a fost estimat de catre anchetatori la aproximativ 11 milioane lei. In cauza s-a dispus luarea unor masuri asiguratorii pe bunuri mobile si imobile ale suspectilor, noua dintre acestia urmand sa fie dusi la sediul DIICOT Constanta pentru audieri. La actiune au participat si politisti de combatere a criminalitatii organizate din Constanta, Tulcea, Galati, Braila, Botosani si Buzau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.