Social 20 Iulie 2015 17:42
Un barbat a fost internat, luni, la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta Harghita din Miercurea Ciuc, dupa ce a fost muscat de un sarpe, cel mai probabil o vipera, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Barbatul, in varsta de 43 de ani, adus la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc, le-a povestit medicilor ca se afla intr-o zona impadurita din vecinatatea comunei Cioboteni, impreuna cu fiica sa, cand un sarpe l-a muscat de palma mainii drepte.

Fara sa stea pe ganduri, barbatul a prins sarpele si a rugat-o pe fiica sa sa il fotografieze cu telefonul mobil, pentru ca specialistii sa poata stabili daca este vorba despre o vipera sau de un alt sarpe.

Barbatul a fost internat la Sectia de Terapie Intensiva, unde i se face terapie cu ser antiviperin. "Pacientul este echilibrat hemodinamic, iar starea sa este relativ buna", a declarat managerul spitalului, dr. Demeter Ferenc. Potrivit sursei citate, acesta este al cincilea pacient muscat de sarpe care ajunge la Spitalul Judetean, de la inceputul verii, toti fiind acum in afara pericolului, scrie MEDIAFAX.

In contextul incalzirii vremii, managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc a atentionat ca serpii devin activi in zilele toride. Fiind perioada de vacanta si de concedii, medicul Demeter le-a recomandat celor care merg la munte, in zone cu pietre si stanci expuse la soare, sa poarte pantaloni lungi, bocanci si sosete albe, iar daca se intampla sa fie muscati de sarpe sa sune imediat la 112.

"Pe zonele cu pietre si stanci sunt vipere frecvent, pentru ca de acolo absorb cel mai eficient caldura soarelui, de care organismul lor are nevoie, nefiind adaptat sa produca propria caldura. De preferat, sa fim incaltati cu incaltaminte solida, bocanci si sosete albe, intrucat viperele se sperie de zonele albe miscatoare", a spus Demeter.

El a adaugat ca este bine ca turistii sa faca zgomot cand merg pe o carare de munte sau pe stanci, pentru ca serpii simt vibratiile si pleaca.

Citeste si:
Intedicție de a mai vizita Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohoș pentru...
Intedicție de a mai vizita...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.