Social 19 Iulie 2015 12:34
Examenul de primire in profesia de avocat pentru dobandirea titlului de avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice va avea loc pe 14 septembrie, anunta Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR).
Pentru verificarea cunostintelor juridice candidatii vor sustine o proba tip grila la disciplinele: organizarea si exercitarea profesiei de avocat, drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal.

"Examenul se va sustine in mod unitar, in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor - INPPA si se va desfasura prin INPPA Central- Bucuresti si prin centrele teritoriale ale acestuia. Arondarea candidatilor pentru sustinerea examenului se face in raport de baroul la care s-a depus cererea de inscriere la examen si la care, in caz de primire in profesie, candidatul care a promovat examenul este obligat sa se inscrie, fara a se putea inscrie in alt barou", se arata intr-o hotarare luata de UNBR pe 5 iunie.


Cei care doresc sa devina avocati vor sustine examenul in centrele din Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Galati si Timisoara. Candidatii isi pot depune dosarele de inscriere in perioada 31 iulie- 17 august la secretariatul baroului de care apartin. Pentru sustinerea examenului de primire in profesia de avocat candidatii vor trebui sa achite si o taxa de 1.000 de lei in contul INPPA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.