Social 17 Iulie 2015 11:41
MAE ii informeaza pe romanii care se afla, tranziteaza sau doresc sa se deplaseze in Belgia ca in fiecare zi de sambata a lunilor iulie si august 2015 vor fi actiuni greviste, ce vor afecta anumite segmente ale traficului feroviar.

Potrivit deciziei Sindicatului Autonom al Conductorilor de Tren din Belgia (SACT), in fiecare zi de sambata a lunilor iulie si august 2015 vor fi actiuni greviste, ce vor afecta anumite segmente ale traficului feroviar, anunta Ministerul de Externe, intr-un comunicat.

Societatea Nationala a Cailor Ferate Belgiene (SNCB) se asteapta la perturbari semnificative ale circulatiei feroviare, agravate de dificultatea estimarii anticipate a consecintelor, astfel ca SNCB ofera toate informatiile disponibile calatorilor pe diferite canale, inclusiv prin planificatorul de calatorii - disponibil on line, in aplicatii pe telefon mobil, precum si prin anunturi permanente in gari sau statii feroviare, scrie MEDIAFAX.

MAE mai informeaza ca romani care intentioneaza sa calatoreasca cu trenul in Belgia se pot informa accesand pe Internet pagina web dedicata http://www.belgianrail.be/fr/actualite/greves-ete.aspx.

Totodata, Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa consulte site-ul Internet http://www.mae.ro, pentru a obtine informatii actualizate si reaminteste faptul ca romanii care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (ce poate fi descarcata gratuit din "App Store" si "Google Play"), care ofera informatii, recomandari de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale, precum si serviciul de alerta prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS iti poate salva viata!".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.