Social 15 Iulie 2015 13:11
Seful centrului din Sectorul 6 unde se fac cercetari dupa ce un copil a fost legat in curte a fost demis din functie, iar pentru trei ingrijitoare si pentru asistentul medical s-a dispus desfacerea contractelor de munca, a anuntat, miercuri, Primaria Sectorului 6.

Potrivit sursei citate, cercetarea disciplinara inceputa la Complexul de Servicii Sociale "Istru" - Case de tip familial, dupa ce in presa au aparut imagini cu un copil legat de o usa, in curtea institutiei, a fost finalizata miercuri. In urma cercetarii disciplinare s-a dispus demiterea din functie a sefului centrului, urmand ca acesta sa fie trimis in cercetare pentru suspiciunea de abuz.

De asemenea, s-a dispus desfacerea contractelor de munca, in conformitate cu articolul 248 alineatul 1, litera e) din Codul muncii, a trei ingrijitoare si a asistentului medical, persoane angajate in cadrul Complexului de Servicii Sociale "Istru", se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 6. Rezultatele cercetarii disciplinare au fost trimise Politiei Sectorului 6, pentru clarificarea imprejurarilor in care faptele au avut loc si completarea procedurilor de cercetare care se impun in cazul suspiciunii unei situatii de abuz.

De asemenea, toata documentatia, masurile si demersurile efectuate de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sector 6, respectiv deciziile de suspendare din functie, deciziile de desfacere a contractelor de munca, referatele cu propunerile directorului executiv, au fost transmise Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, scrie MEDIAFAX.

"Reamintim ca acest incident regretabil reprezinta o situatie izolata si fara precedent in activitatea Directiei de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Sector 6", se mai arata in comunicatul citat. Presedintele ANPDCA, Gabriela Coman, a declarat marti, pentru MEDIAFAX, ca a trimis Corpul de control la Complexul de servicii sociale Istru din Sectorul 6 dupa ce in presa au aparut imagini cu un copil din centru care era legat.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Gabriela Coman a precizat ca imaginile au fost surprinse de o persoana care locuieste in vecinatatea centrului si au fost trimise presei luni dupa-amiaza, cand DGASPC Sector 6 a inceput o ancheta.

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6 a inceput, in acest caz, urmarirea penala "in rem", pentru rele tratamente aplicate minorului, lipsire de libertate in mod ilegal si abuz in serviciu, a declarat pentru MEDIAFAX, procurorul Sebastian Mierlita, purtatorul de cuvant al institutiei.

Anchetatorii urmeaza sa decida cu privire la ce persoane vor extinde urmarirea penala.

"Se fac audieri in vederea identificarii autorilor", a declarat procurorul Sebastian Mierlita. Anchetatorii au chemat, marti, la audieri mai multe persoane angajate la Complexul de Servicii Sociale "Istru". Ancheta deschisa de procurori a fost demarata in urma unei sesizari facute de reprezentantii DGASPC Sector 6.

Citeste si:
Ciucu spune că premierul nu îi răspunde la telefon: „Trebuie să...
Ciucu spune că premierul nu...

La randul sau, ANPDCA a facut sesizare penala la Politia Sectorului 6. De asemenea, ANPDCA s-a adresat Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, careia i-a solicitat inceperea unei anchete la Complexul de servicii sociale Istru, pentru raspundere disciplinara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.