Social 13 Iulie 2015 16:46
Peste 53% din cele 41.923 de autoturisme, autoutilitare, motociclete si remorci inspectate de Registrul Auto Roman in perioada 1 ianuarie - 30 iunie au avut diferite probleme tehnice sau legate de documente.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, numarul vehiculelor cu probleme tehnice a scazut cu trei procente. Dintre cele 41.923 de vehicule verificate, 40,2% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securitatii rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta functionare a instalatiei electrice de iluminare si semnalizare, defectiuni ale sistemului de franare, starea necorespunzatoare a sasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale in mecanismul de directie sau in articulatiile puntilor fata si spate).

De asemenea, 1,78% dintre vehicule au avut probleme legate de identificare (neconcordante intre seria poansonata pe sasiu/caroserie si cea din acte, schimbarea culorii autovehiculului sau a destinatiei de utilizare), iar 3% dintre vehicule au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspectiei tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirata, dovezi de efectuare a ITP false, lipsa actelor). In urma analizei emisiilor poluante, la 10,46% dintre vehiculele oprite inspectorii RAR au constatat depasirea nivelului maxim admis.

Inspectorii RAR au descoperit si 2.333 de autovehicule care prezentau pericol iminent de accident, in special din cauza defectiunilor periculoase constatate la sistemul de franare si la directie. In aceste situatii una dintre masurile luate a fost retinerea certificatului de inmatriculare, care poate fi redobandit numai dupa efectuarea unei inspectii tehnice la reprezentantele Registrului Auto Roman.

In urma acestor controale desfasurate la nivel national de Registrul Auto Roman si Politia Rutiera in prima jumatate a acestui an, au fost aplicate 15.556 de amenzi si au fost retinute 426 de permise de conducere si 11.853 de certificate de inmatriculare. In Bucuresti, dintre cele 2.605 de vehicule verificate, 70,4% au avut diferite probleme tehnice sau legate de documente.

Din totalul masinilor verificate in Bucuresti, 55,39% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securitatii rutiere. De asemenea, 3,61% dintre vehicule au avut probleme legate de identificare, iar 3,96% dintre vehicule au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspectiei tehnice periodice. In urma analizei emisiilor poluante, la 11,71% dintre vehiculele oprite inspectorii RAR au constatat depasirea nivelului maxim admis, scrie MEDIAFAX.

Inspectorii RAR au descoperit si 287 de autovehicule care prezentau pericol iminent de accident, in special din cauza defectiunilor periculoase constatate la sistemul de franare si la directie.
In aceste situatii una dintre masurile luate a fost retinerea certificatului de inmatriculare, care poate fi redobandit numai dupa efectuarea unei inspectii tehnice la reprezentantele Registrului Auto Roman.

Citeste si:
Cu ce te poți deplasa eficient într-un oraș aglomerat: Top 5...
Cu ce te poți deplasa...

In urma acestor controale desfasurate la nivelul municipiului Bucuresti de Registrul Auto Roman si Politia Rutiera in prima jumatate a acestui an, au fost aplicate 1.463 de amenzi si au fost retinute 20 de permise de conducere si 1.147 de certificate de inmatriculare.

Directorul general al Registrului Auto Roman, George-Adrian Dinca, mentioneaza ca rezultatele controalelor desfasurate in trafic nu reflecta starea generala a parcului auto din Romania, deoarece echipajele mixte RAR - Politie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defectiuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.