Social 12 Iulie 2015 16:15
Afla cum va fi vremea in primele zile ale saptamanii.

  • Luni
In vestul, centrul si nordul tarii vremea va fi in general instabila si se va raci. Vor fi innorari temporar accentuate si se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Cantitatile de apa vor depasi izolat 15...20 l/mp si vor fi conditii de grindina, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

In restul teritoriului valorile termice se vor situa usor peste normele caracteristice perioadei, iar cerul va fi variabil, cu innorari spre seara si in prima parte a noptii cand pe spatii restranse isi vor face aparitia fenomenele specifice instabilitatii atmosferice. Temperaturile maxime se vor incadra intre 19...20 de grade in Maramures si 33...34 de grade in sudul Olteniei si al Munteniei, iar cele minime intre 11 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 20 de grade pe litoral.

In Bucuresti, vremea va fi calduroasa, luni, cu o maxima a temperaturii aerului de 31...32 de grade. Cerul va fi variabil, insa spre seara si noaptea vor creste sansele aparitiei fenomenelor specifice instabilitatii atmosferice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura minima va fi de 16...18 grade.

  • MARTI
Vremea va fi in general instabila in nordul si centrul tarii, precum si in zonele de deal si munte, unde cerul va avea innorari si local se vor semnala averse, trecator insotite de descarcari electrice. In restul teritoriului innorarile vor fi temporare, iar fenomenele specifice instabilitatii atmosferice isi vor face aparitia pe arii mai restranse, in special ziua, scrie MEDIAFAX.

Izolat cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp si vor fi conditii de grindina. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in prima parte a intervalului in Banat, Oltenia si pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 21 si 31 de grade, iar cele minime intre 9...10 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 20 de grade pe litoral.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.