Social 12 Iulie 2015 11:57
Documentarul "Roger Waters The Wall" (2014) va fi lansat in cinematografe la sfarsitul lunii septembrie, urmand sa fie proiectat in 2.000 de sali din intreaga lume, informeaza publicatia britanica Rolling Stone.

Documentarul realizat de Roger Waters si Sean Evans in urma turneului "The Wall", inceput de muzicianul britanic in anul 2010 si incheiat in 2013, va avea premiera mondiala pe 29 septembrie, dupa ce, anul trecut, a fost proiectat la Festivalul de Film de la Toronto.

"Este o productie care dezvaluie multe niveluri: experienta concertului embrionar al albumului Pink Floyd din 1979, un road movie al lui Waters in intelegerea mortii tatalui sau, in Italia 1944, si un film care arata sacrificiul uman in conflictele armate", se spune intr-un comunicat transmis de managementul artistului si citat de Rolling Stone.

"Sper ca proiectiile din intreaga lume sa fie o buna ocazie pentru ca oamenii sa-si aminteasca de persoanele dragi disparute si de persoanele dragi altora care au disparut. In final, suntem toti egali"
, a declarat Roger Waters, in varsta de 71 de ani.

La concertele din turneul "The Wall" au asistat peste patru milioane de persoane. Productia a fost montata de 219 ori si a strans 458,6 milioane de dolari, un record pentru un proiect al unui artist solo. In comparatie, turneul original "The Wall" al formatiei Pink Floyd a ajuns in patru orase, in anii 1980-1981. Documentarul contine imagini inregistrate in Grecia, Canada, Argentina, Marea Britanie, Franta si Italia, scrie MEDIAFAX.

Pana in acest moment nu a fost anuntata o data pentru premiera in cinematografele din Romania. Dupa incheierea turneului care a ajuns si la Bucuresti, in august 2013, Roger Waters a declarat ca pregateste lansarea unui nou album solo, fara sa dea insa detalii.

La 24 iulie, Roger Waters va fi prezent pe scena Newport Folk Festival, iar pe 16 octombrie este cap de afis la evenimentul caritabil Music Heals, unde vor participa si Billy Corgan, Sheryl Crow si Tom Morello.

Citeste si:
Restaurantele, sălile de spectacol și cinematografele se redeschid...
Restaurantele, sălile de...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.