Social 8 Iulie 2015 09:58
Fostul director adjunct al Penitenciarului Giurgiu, Florin-Marian Antonescu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, dupa ce a luat mita 4.000 de euro, pentru a facilita eliberarea conditionata a unui detinut, potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Florin-Marian Antonescu urmeaza sa fie judecat pentru luare de mita. In acelasi dosar sunt inculpati si Ion Cicu, de dare de mita, si Petrus Savelie, de complicitate la dare de mita si complicitate la luare de mita.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, la sfarsitul lunii decembrie 2014, Antonescu, in calitate de director adjunct al Penitenciarului Giurgiu, ajutat de Savelie a primit de la Ion Cicu suma de 4.000 euro, pentru a facilita liberarea conditionata a fiului acestuia din urma, scrie MEDIAFAX.

In 30 decembrie 2014, ulterior primirii sumei respective, a fost intrunita comisia de liberari conditionate din care a facut parte si Florin Antonescu, toti membrii comisiei votand negativ cererea de liberare conditionata a detinutului, propunand totodata Judecatoriei Giurgiu amanarea cererii respective. "Ulterior, la data de 17 februarie, instanta de judecata a admis cererea de liberare conditionata a detinutului respectiv", sustin anchetatorii.

In acest dosar, procurorii au pus sechestru asigurator asupra unui imobil ce apartine lui Antonescu. Pentru a instrumenta acest caz, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Directiei Generale Anticoruptie (DGA). Dosarul va fi solutionat de magistratii Tribunalului Bucuresti cu propunerea de a se mentine masura preventiva si asiguratorie dispuse in cauza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.