Social 4 Iulie 2015 15:08
Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania sarbatoreste, pe 4 iulie, 139 de ani de istorie si activitate umanitara, moment ce va fi marcat de angajatii, voluntarii si partenerii sai la Palatul Elisabeta, la invitatia presedintelui organizatiei, Principesa Margareta.

Sambata, de la ora 12.00, in prezenta Altetelor Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, gradina Palatului Elisabeta gazduieste Ziua Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania cu ocazia implinirii a 139 de ani de activitate umanitara si a aniversarii centenarului acordarii Inaltului Patronaj de catre Regina Maria Crucii Rosii Romane, potrivit unui comunicat al Casei Regale.

Astfel, la invitatia Principesei Mostenitoare Margareta, presedintele Crucii Rosii Romane, angajati, voluntari, parteneri ai Crucii Rosii Romane si reprezentanti ai corpului diplomatic vor marca acest eveniment, la Palatul Elisabeta.

Cu aceasta ocazie, vor lua cuvantul Principesa Margareta, precum si Ioan Silviu Lefter, director general al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania.

Totodata, voluntarii Crucii Rosii vor participa la diferite activitati destinate marcarii acestui eveniment: demonstratii stradale de prim ajutor, expozitii de fotografie, jocuri si concursuri pentru copii, spectacole in aer liber, lansari de lampioane etc, potrivit unui comunicat al organizatiei.

De Ziua Crucii Rosii Romane sunt sarbatorite nume sonore ale istoriei si culturii romane - Regina Maria, Regina Elena, Regina Ana, George Enescu, Grigoras Dinicu, Cella Delavrancea - care au contribuit cu spiritul lor umanitar la alinarea suferintelor celor mai vulnerabile persoane. Primul sediu al organizatiei a fost deschis in Spitalul Coltea din Bucuresti, de un grup de oameni cu suflet nobil - Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, Gr. G. Cantacuzino, C.A. Rosetti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Carol Davila, semnatarii actului de infiintare al Crucii Rosii Romane.

An de an, Crucea Rosie Romana a venit in sprijinul comunitatilor vulnerabile adaptandu-si raspunsul la nevoile acestora, a trait alaturi de populatia tarii greutatile razboiului, confuzia tranzitiei dintre diferite regimuri si a contribuit la efortul de refacere a comunitatilor din zonele afectate de dezastre naturale. Numai anul trecut, Crucea Rosie Romana a sprijinit 272 968 de familii si persoane singure cu alimente de baza, produse de igiena, articole de imbracaminte si incaltaminte si rechizite. Desi anul trecut, Romania nu a fost afectata de dezastre semnificative, totusi Crucea Rosie Romana a avut 139 de interventii in situatii de urgenta precum incendii, canicula, inzapezire sau alunecari de teren, 30 635 de persoane beneficiind de sprijin material.

Citeste si:
Zelenski acuză Crucea Roșie că nu protejează drepturile...
Zelenski acuză Crucea Roșie...

Mai mult de 30 000 de persoane localizate in zone de risc, au beneficiat de programe de pregatire pentru a sti cum sa actioneze in caz de dezastre. Peste 20 000 de persoane au fost pregatite in acordarea primului ajutor de baza.

Donarea de sange voluntara si neremunerata s-a situat, de asemenea in atentia Crucii Rosii Romane, astfel 3.807 persoane au donat sange. La nivel national s-au derulat 179 de programe si proiecte sociale si 205 de proiecte si campanii de educatie pentru sanatate.

Prin serviciul Cautari persoane au fost solutionate 226 de cazuri pentru restabilirea legaturilor cu familia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.