Social 2 Iulie 2015 13:12
Aeroportul Oradea, care incepand de anul trecut se afla intr-un program de modernizare, va fi inchis din 6 iulie, pentru construirea unei noi piste, baza aeriana urmand sa fie din nou operationala din 2 septembrie, cand vor putea opera si avioane de mare capacitate.

Directorul operational al Aeroportului Oradea, Marian Ghitea, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca in 6 iulie incepe a doua etapa a programului de modernizare a bazei aeriene, fiind necesara suspendarea tuturor zborurilor.

Conform sursei citate, aeroportul va fi inchis complet intre 6 iulie si 2 septembrie, timp in care va fi construita o noua pista de rulare pe locul celei vechi. Noua pista va fi mai lunga, urmand sa aiba 2.100 de metri, fata de 1.800 de metri in prezent, astfel ca va permite aterizarea aeronavelor de mare capacitate.

In februarie 2014, reprezentantii Ministerului Transporturilor si ai Aeroportului Oradea au semnat contractul de finantare pentru proiectul "Extindere si modernizare suprafete aeroportuare la R.A. Aeroportul Oradea".

Proiectul a fost aprobat in cadrul Programului Operational Sectorial "Transport" 2007-2013 si are o valoarea de 129.709.555 lei, din care 81.601.511 lei constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Suma de 35.181.349 lei este asigurata de la bugetul de stat, iar constributia Consiliului Judetean Bihor este de 12.926.695 lei.

Pe langa construirea noii piste, proiectul include realizarea unui sistem de balizaj luminos de categoria a II-a si a unei platforme de imbarcare-debarcare care sa poata asigura stationarea unui numar de sase aeronave. Toate lucrarile ar urma sa fie incheiate in luna octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.