Social 1 Iulie 2015 17:45
Mii de turisti si localnici sunt asteptati sa asiste, la sfarsitul acestei saptamani, pe aerodromul din Tuzla, la un nou spectacol aviatic din seria "Aeromania”, ce va include, pe langa elemente de acrobatie aeriana executate de piloti de renume mondial, muzica rock si un show de masini retro.

Potrivit organizatorilor, "Aeromania" are loc sambata, 4 iulie, o zi in care iubitorii avioanelor vor vedea un spectacol de neuitat, confirmandu-si prezenta Yakarii Acrobati - cu trei aeronave YAK 52, Jurgis Kairys - multiplul campion mondial de acrobatie aviatica, cu JuKa, dupa aventura din Marea Egee unde a plonjat cu Suhoiul, pe 24 septembrie 2014, Ali Ozturk - pilotul turc care zboara cu biplanul Pitts S-2, numit “Purple Violet”, Lotul National de Acrobatie - cu cinci aeronave Extra 300 si Extra 300 L, aeronavele apartinand Regional Air Services (Diamond DA 20, Diamond DA 40, Diamond DA 42, Cessna 182, AN2 si Bell 206 B3, Cabri G 2 Aerospatiale Dauphin, Agusta 139 si AS 365 Dauphin) si supersonice MIG 21 Lancer, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, printre vedetele de anul acesta de la Tuzla se numara, din nou, Aeroclubul Romaniei, dar si Hawks of Romania (Soimii Romaniei), un echipaj de sapte parasutisti Blue Wings, cu un avion Airvan Ga8 pentru lansari. Balonul cu aer cald al Aeroclubului Romaniei este si el o prezenta unica la fiecare demonstratie aeronautica. Balonul de tip Kubicek BB30Z atrage privirile publicului si impresioneaza prin alura lui impozanta.

Evenimentul de deschidere a show-lui aviatic va avea loc joi, 2 iulie, cand, pe soseaua costiera dintre statiunile Saturn si Venus, intre orele 10.00 - 12.00 va avea loc o cursa spectaculoasa, de 1,7 kilometri, intre un autoturism de lux, doua motociclete, un avion de acrobatie si un elicopter. In intervalul orar mentionat, circulatia va fi oprita pe soseaua care leaga cele doua statiuni.

Sambata, pe langa spectacolul acrobatic, pe scena asezata in fata zonei de evolutie a aeronavelor vor avea loc simultan si concertele lui Mihai Margineanu - fost elev al scolii de pilotaj Regional Air Services, Taxi, Desant si The R.O.C.K. Ziua se va incheia, ca de obicei, cu mult asteptatul spectacol pirotehnic oferit de cele patru avioane jucand rolul de Air Bandits.

Publicul va mai putea vizita expozitia masinilor de epoca, ce apartin clubului Retromobil, zona alocata motocicletelor, aeronavele aflate in expozitie, balonul cu aer cald si multe altele. Standurile vor gazdui si atractii pentru piloti si viitorii piloti, indiferent de varsta: de la Flying Toys, la produsele pentru profesionisti oferite de Pilotshop. Pentru copii va fi amenajat un spatiu de joaca supravegheat.

Citeste si:
Operatiunile de cautare a planorului disparut, extinse in judetele...
Operatiunile de cautare a...

Organizatorii ii vor premia si pe cei ce vin sa priveasca avioanele prin lentila obiectivului, in cadrul Concursului de fotografie "O altfel de vacanta pe litoral". Concursul are loc intre 5 si 12 iulie, fiecare concurent putand sa trimita minimum zece imagini sau un material video. Castigatorii celor trei premii beneficiaza de un zbor de agrement sau un salt cu parasuta, un afis cu autografele participantilor, o expozitie in incinta aeroportului si o sticla de vin.

Intrarea publicului general este gratuita, dar vor fi disponibile si bilete VIP, care asigura intrarea in prima linie a spatiului public, cu acces special in zona rezervata de terase si, optional, servicii incluse - zboruri si salturi cu parasuta si Hangar Party. Preturile pentru aceste bilete VIP incep de la 50 de lei si ajung pana la 850 de lei.

Drumul din Constanta pana la aerodromul din Tuzla va fi gratuit, regia de transport in comun punand la dispozitie trei autobuze pentru transportul calatorilor. Masinile pleaca de la Gara Constanta la orele 15.00, 15.30 si 16.00, iar orele de intoarcere sunt 20.00, 20.30 si 21.00. Autobuzele care merg spre Aeroportul Tuzla sunt marcate cu afise "Aeromania" si inscriptia "Cursa Speciala".

Citeste si:
BIAS 2017: Peste 100 de aeronave si 200 de piloti si parasutisti de...
BIAS 2017: Peste 100 de...

De asemenea, organizatorii spun ca anul acesta se asteapta ca numarul spectatorilor sa depaseasca cifra de 16.000, astfel ca cei care care ajung la Aeroport cu masina personala vor avea de trei ori mai multe locuri de parcare decat la editiile anterioare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.