Social 30 Iunie 2015 13:12
Potrivit medicilor de la Matei Bals, in ultimii 10 ani nu au tratat aceasta boala infectioasa grava la pacienti cu varste atat de fragede.

Doi baieti, unul in varsta de 2 ani si altul de 4 ani, sunt internati la Matei Bals de mai bine de o saptamana. Familia celor doi sta intr-o localitate saraca din Dambovita. Mama celor doi le-a spus medicilor ca micutii nu au fost vaccinati pana acum. Copii au fost internati in stare grava, la Institutul Matei Bals, la terapie intensiva, cu diagnosticul de tetanos. Unul dintre ei s-a intepat intr-o sarma prin pacucii de guma iar celalalt s-a ranit la picior, dupa ce a cazut de pe bicicleta.

"Sunt 2 copii care nu au beneficiat de nicio vaccinare. In cazul acestor infectii grave ar trebui sa se plateasca pentru tratament pentru ca pana acum cred ca un copil ne-a costat cel putin 10 mii de euro, ingrijirea lui", a declarat medicul Monica Luminos, de la Matei Bals.

Organizatia Mondiala a Sanatatii ne cere prioritar sa vaccinam 95% dintre copii si ne recomanda cel putin sapte vaccinuri, printre care si cel pentru tetanos si poliomielita, potrivit stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.