Social 28 Iunie 2015 11:30
Primarul interimar al Constantei, Decebal Fagadau, a fost reales in unanimitate, sambata, presedinte al organizatiei municipale a PSD Constanta, el propunandu-si castigarea alegerilor locale si a celor parlamentare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Alegerile pentru conducerea organizatiei municipale a PSD Constanta au avut loc, sambata, la Casa de Cultura, fiind prezenti 562 de delegati, dar si reprezentanti de la UNPR, ALDE, PP-DD. In discursul de inceput, presedintele interimar al organizatiei judetene a PSD Constanta, senatorul Nicolae Moga, a recunoscut ca partidul trece printr-o situatie delicata la nivel central, dar a precizat ca membrii trebuie sa arate ca partidul exista si sa-si desemneze cei mai buni candidati la alegerile de anul viitor. El a explicat ca, potrivit Rezolutiei adoptate de Consiliul National al PSD, persoanele cu probleme in justitie sunt suspendate de drept pana la rezolvarea situatiei juridice.

"Presedintele nostru, Radu Mazare, si-a dat demisia si sub incidenta acestei Rezolutii au intrat cativa membri de partid. Nu as vrea sa dau exemple, dar as vrea sa ma refer aici la omul care ne-a condus timp de 12 ani, si el si Radu Mazare, ma refer la Nicusor Constantinescu, care prin Rezolutia Consiliului National a fost suspendat din partid. Nu va ascund ca nu vreau sa dezvolt subiectul, subiectul e delicat, dar cred ca Nicusor nu a inteles lucrul acesta si am fost pusi in situatia in care trebuia sa luam o hotarare care nu putea fi luata de Biroul Permanent al partidului pentru ca nu avea in statut in asa ceva, hotararea de suspendare a fost facuta de conducerea nationala a partidului”, a spus Nicolae Moga, referindu-se la suspendarea lui Nicusor Constantinescu din calitatea de membru de partid.

Singurul candidat pentru functia de presedinte a fost primarul interimar al Constantei, Decebal Fagadau, cel care conduce organizatia municipala din anul 2013.

In discursul sau, el a precizat ca obiectivul organizatiei pe care o conduce este castigarea alegerilor locale si parlamentare de anul viitor. Fagadau a mentionat si criteriile dupa care vor alege echipa PSD Constanta. “Ne dorim ca echipele sa fie omogene, jumatate barbati, jumatate femei, o treime tineri pana in 35 de ani, o treime intre 35 - 65 de ani si o treime dupa 65 de ani. Criteriile dupa care vom selecta atat candidatii, cat si proiectele, sunt o treime activitate, munca, experienta politica, o treime imagine noua, curata, buna, o treime efortul material. Vom continua tot ce a fost pachet social, poate gasim o alta forma, vrem sa luam din tot ce s-a facut tot ce a fost bun”, a mentionat Fagadau.

Citeste si:
Radu Mazăre va rămâne în continuare în închisoare
Radu Mazăre va rămâne în...

El a mai spus ca isi doreste ca noua conducere a organizatiei municipale sa aiba un program de audiente cu membrii de partid.

Un moment inedit a fost atunci cand a luat cuvantul un membru al Comisiei de Validare a alegerilor, iar geamul de la pupitru s-a spart, cei din sala spunand ca cioburile aduc noroc. Apoi a fost supusa la vot conducerea organizatiei municipale, Decebal Fagadau fiind votat de cei 562 de delegati, scrie MEDIAFAX.

Primul care a dorit sa-l felicite a fost Nicolae Moga, care a facut un apel catre organizatia municipala sa-l sprijine pe Decebal Fagadau. “Ma bucur ca l-ati ales in unanimitate, dar nu este suficient. Va rog din tot sufletul sa-l sprijiniti pentru ca singur nu poate, ati vazut si dumneavoastra ca totul se face in echipa. Traim aceste vremuri grele, va rog din tot sufletul, stati alaturi de el”, a transmis senatorul Nicolae Moga.

Citeste si:
Nicusor Constantinescu - condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare
Nicusor Constantinescu -...

Decebal Fagadau a multumit celor care l-au ales, anuntand ca trebuie pregatita platforma electorala in acest an, iar in primul trimestru din 2016 trebuie desemnat candidatul la functia de primar al municipiului Constanta, dar si candidatii pentru Consiliul Local. “Va astept la munca, la partid, trebuie sa fim asa cum am fost pana acum harnici, seriosi si zambitori”, a incheiat Decebal Fagadau.

El este presedinte al organizatiei municipale din 2013, organizatia PSD Constanta pe care o conduce numarand peste 3.200 de membri. Pe data de 29 iunie, vor avea loc si alegerile pentru conducerea organizatiei judetene a PSD Constanta, iar pana in prezent niciun candidat nu si-a anuntat oficial candidatura. Nicusor Constantinescu anuntase ca ar dori sa candideze la sefia organizatiei judetene, dar conducerea PSD Constanta spune ca nu poate face acest lucru deoarece este suspendat din calitatea de membru de partid.

Citeste si:
ASF, despre amenda istorica aplicata NN Pensii: Decizia a fost luata
ASF, despre amenda istorica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.