Social 24 Iunie 2015 18:51
Oratoria ar putea fi introdusa ca disciplina optionala in gimnaziu si liceu, din anul scolar 2016 - 2017, dupa tiparirea primului manual de public speaking, in luna iulie.

Primul manual de public speaking din Romania pentru gimnaziu si liceu are la baza curricula creata de Amalia Sterescu. Aceasta a inceput deja demersurile pentru introducerea oratoriei ca materie optionala in scoli si va cere sprijinul ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu, se arata intr-un comunicat de presa.

Comitetul de redactare a curriculei optionalului de public speaking, format din sase cadre didactice si un psiholog, a finalizat procesul de creare a curriculei, pasul urmator fiind redactarea manualului adresat elevilor de gimnaziu si liceu, scrie MEDIAFAX. Astfel, in luna ianuarie, Amalia Sterescu a demarat campania de introducere a oratoriei in scoli, fiind sustinuta de voluntari, majoritatea cadre didactice din toata tara, si a lansat o petitie online privind introducerea public speaking in scoli.

In luna martie, Public Speaking School, condusa de Amalia Sterescu, a incheiat un parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si cu mai multe institutii de invatamant, in care a sustinut mai multe conferinte menite sa atraga atentia cadrelor didactice, elevilor si parintilor asupra importantei studierii oratoriei in scoli, in contextul lumii globalizate. "Imi doresc ca acest proiect sa devina realitate si imi doresc ca in anul scolar 2016 - 2017 sa se afle pentru prima data in scoli acest manual, iar pentru asta, la inceputul lunii iulie, Public Speaking School va cauta sustinerea actualului ministru al Educatiei pentru introducerea public speaking ca optional, precum si in calendarul de optionale din «Saptamana Altfel»", a declarat initiatoarea acestui proiect.

Public Speaking School va instrui voluntar, in 2015, profesorii din provincie care si-au manifestat interesul de a introduce Cluburi de Public Speaking in scolile lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.