Social 24 Iunie 2015 11:38
Jeansii mulati pe corp reprezinta un factor de risc pentru sanatate, intrucat pantalonii din acest material si cu o astfel de croiala pot sa afecteze functionarea normala a muschilor si a nervilor, informeaza bbc.com.

O femeie in varsta de 35 de ani a ajuns in stare grava recent la un spital din Australia, iar medicii au fost nevoiti sa taie cu foarfeca blugii stramti pe care ii purta pacienta, intrucat muschii gambelor sale s-au umflat extrem de mult si nu mai functionau, potrivit unui studiu publicat in Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry. Femeia in cauza petrecuse mai multe ore cautand o casa potrivita in care sa se mute, in Australia. Pana seara, picioarele ei devenisera foarte slabite si pacienta mergea cu dificultate.

Medicii sunt de parere ca femeia a dezvoltat o afectiune cunoscuta sub denumirea "sindrom de compartiment", care a fost agravata de jeansii stramti pe care ii purta in acea zi. Sindromul de compartiment este o afectiune dureroasa si potential grava, cauzata de o acumulare sangvina si de aparitia unor inflamatii la nivelul unui grup de muschi - in acest caz, la nivelul gambelor.

Din cauza acestei afectiuni, pacienta australiana s-a impiedicat, a cazut si, aflandu-se in imposibilitatea de mai merge, a petrecut mai multe ore singura, pe sol, intr-o regiune izolata. Atunci cand a fost consultata la Royal Adelaide Hospital, partile inferioare ale picioarelor sale erau deosebit de umflate. Desi picioarele sale erau calde si erau suficient irigate cu sange, muschii ei erau extrem de slabiti si pacienta isi pierduse partial sensibilitatea la nivelul gambelor. Pe masura ce presiunea s-a acumulat tot mai mult in partea inferioara a picioarelor, muschii si nervii ei au fost deteriorati, relateaza MEDIAFAX.

Pacientei i-au fost administrate medicamente pe cale intravenoasa si, dupa patru zile de spitalizare, a putut sa mearga din nou fara sa fie ajutata. Desi si alti medici au raportat in trecut cateva cazuri in care pacientii acuzau dureri si intepaturi la nivelul coapselor si gambelor dupa ce au purtat jeansi stramti, riscul de aparitie a acestei afectiuni este in continuare redus pentru majoritatea oamenilor.

Citeste si:
Consumul a patru pahare de vin într-o săptămână, pot crește riscul...
STUDIU: Consumul a patru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.