Social 21 Iunie 2015 10:39
Comisia de Buget din Camera Deputatilor a votat, in aceasta saptamana, introducerea cotei reduse de TVA de 5% pentru manuale scolare, ziare si reviste, carti, acces in muzee, gradini zoologice, evenimente sportive, cinematografe, ca si la livrarea unor case, pentru care Guvernul a propus TVA de 9%.

TVA va fi redusa la 5%, conform deciziei comisiei de specialitate din Camera Deputatilor, si pentru accesul la castele, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectura si arheologice, targuri, expozitii si evenimente culturale, se arata intr-un comunicat transmis de catre deputatii PNL Andreea Paul si Vasile Horga, membri ai Comisiei, scrie MEDIAFAX.

O taxa pe valoarea adaugata de 5% va fi aplicata si pentru livrarea de locuinte care au o suprafata utila de maximum 120 metri patrati, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare nu depaseste suma de 450.000 lei, exclusiv TVA, achizitionate de orice persoana necasatorita sau familie. Propunerea Guvernului, adoptata de Senat, pentru livrarea acestpr imobile prevedea un prag de 380.000 lei.

Conform comunicatului, cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor care, in momentul vanzarii, pot fi locuite ca atare si daca terenul pe care este construita locuinta nu depaseste suprafata de 250 metri patrati. Orice persoana necasatorita sau familie poate achizitiona o singura locuinta cu cota redusa de 5%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.