Social 18 Iunie 2015 16:14
Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, suspectat de procurorii DNA de fapte de coruptie, s-a intors, joi dupa-amiaza, de la Bruxelles, el fiind ridicat de anchetatori de pe Aeroportul "Henri Coanda", pentru a fi dus la audieri la DNA Ploiesti.

Intrebat, la iesirea din aeroport, despre acuzatiile care ii sunt aduse de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Chiliman a raspuns: "Nu am facut niciodata asa ceva". Intreabat daca se asteapta sa fie retinut, Chiliman a raspuns: Orice e posibil. Andrei Chiliman a fost urcat apoi intr-o duba a Politiei, cu care va fi dus la DNA Ploiesti, pentru a fi audiat in dosarul in care este suspectat de trafic de influenta si de alte fapte de coruptie, in aceeasi cauza fiind cercetat si Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Primarul Sectorului 1 a venit, joi, de la Bruxelles, unde a participat la ceremonia de decernare a premiului "Roger Léron 2015", acordat pentru contributia adusa la dezvoltarea surselor de energie durabila in UE, edilul fiind unul dintre cei nominalizati, alaturi de reprezentantii Austriei, Suediei si Irlandei. Premiul, decernat de catre Federatia Europeana a Agentiilor si Regiunilor pentru Energie si Mediu (FEDARENE), la care s-au inscris 12 state UE, a fost castigat de reprezentantul Austriei.

Liberalul Andrei Chiliman este vizat de o ancheta a DNA Ploiesti, procurorii anticoruptie facand perchezitii, joi, la sediul primariei, la locuinta edilului si la locuintele altor trei suspecti din acest dosar, printre care Vlad Moisescu si Ioana Costescu, acestia fiind cunoscuti ca apropiati ai edilului.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca primarul Sectorului 1 este suspectat de trafic de influenta si de alte fapte de coruptie in acelasi dosar in care este cercetat Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.