Social 17 Iunie 2015 13:41
Avertizarea cod galben de ploi si vijelii a fost prelungita pana joi seara.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, miercuri, pana la ora 20.00, sunt sub avertizare cod galben judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau, Neamt si Suceava.

In aceste judete, din zona Carpatilor Orientali si Meridionali si din estul Transilvaniei, va continua sa ploua, iar cantitatile de apa vor depasi local 15 litri pe metru patrat si izolat 30-40 de litri pe metru patrat. In restul tarii, miercuri dupa-amiaza, pe arii restranse, vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Incepand de miercuri, ora 20.00, pana joi, la ora 22.00, vor fi sub avertizare cod galben zece judete din vestul si sud-vestul tarii, respectiv Alba, Hunedoara, Sibiu, Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Gorj, Olt, Valcea, Arges si Dambovita.

In cele 11 judete, din Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei si sud-vestul Transilvaniei, vor fi intervale de timp in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului care pot lua si aspect de vijelie si izolat caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 de litri pe metru patrat, iar izolat se vor cumula peste 50-60 de litri pe metru patrat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.