Social 17 Iunie 2015 12:50
O echipa de elevi de la Colegiul ”Jean Monnet” din Ploiesti a conceput un sistem inovator de prevenire a inundatiilor, cu care a castigat competitia nationala Social Enterprise Programme, tinerii urmand sa reprezinte Romania la finala europeana a concursului destinat tinerilor antreprenori sociali.

O echipa formata din elevi ai Colegiului National "Jean Monnet" din Ploiesti a conceput un sistem inovator de prevenire a inundatiilor, cu care au castigat finala nationala a competitiei Social Enterprise Programme, organizata de Junior Achievement Romania in parteneriat cu compania norvegiana FERD, potrivit unui comunicat dat publicitatii de Junior Achievement.

Proiectul tinerilor ploiesteni prevede prelungirea albiei raului cu un sistem anti-inundatie format dintr-un perete de protectie din beton armat, cu orificii protejate cu filtre care conduc la o statie de epurare locala.

Sistemul utilizeaza surplusul de apa preluat de conducta magistrala pentru a produce, prin cadere, energia electrica necesara alimentarii unei statii de epurare. "Elevii care s-au implicat in competitie sunt dintre cei care inteleg contributia invatamantului traditional in formarea lor, dar care isi doresc experiente educationale diferite, de natura sa le puna in valoare imaginatia, creativitatea, inteligenta, experiente care sa aiba legatura cu nevoile lumii in care traiesc si care sa le dezvolte convingerea ca pot face ceva pentru rezolvarea problemelor ei", a spus profesoara Ileana Cocuz, coordonatoarea echipei.

Proiectul tinerilor elevi din Ploiesti va reprezenta Romania la finala europeana a competitiei, programata pentru 16 iunie 2015. Social Enterprise Programme este un program european derulat de Junior Achievement in 12 tari europene, respectiv Bulgaria, Danemarca, Italia, Macedonia, Malta, Marea Britanie, Norvegia, Romania, Rusia, Serbia si Spania si al carui scop este de a creste numarul de antreprenori sociali in randul tinerilor, scrie MEDIAFAX.

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, profilata pe dezvoltarea in Romania a unor programe de educatie economica, antreprenoriala, financiara, etica si de responsabilitate sociala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.