Social 24 Iunie 2015 11:24
Exista de multe ori opinia gresita ca un animal de companie este periculos pentru copil. Ca animalele nu au ce cauta intr-un apartament, sau a animalul trebuie dat de indata ce se asteapta nasterea unui copil. Nimic mai gresit!

Prezenta unui animal intr-o familie aduce nenumarate beneficii. Incidenta alergiilor la copiii crescuti cu animale de companie este mult mai mica. Copiii crescuti in prezenta unui animal sunt mai empatici, mai atenti, mai responsabili. Ei stiu sa se poarte cu animalele si sunt mai blanzi si mai toleranti si cu ceilalti copii.

Care sunt cele mai potrivite animale pentru o familie cu copii?

Cele mai indicate animalute pentru o familie care are si copii sunt cainii sau pisicile. Atat cainii cat si pisicile sunt intelegatori cu copiii mici si interactioneaza frumos cu acestia. Copiii le pot mangaia, le pot hrani, se pot juca impreuna cu ele.

Se recomanda prudenta cand vine vorba despre a avea acvariu. Pestii sunt fascinanti pentru copii, care ii vor urmari ore in sir, insa e bine ca mancarea pentru pesti sa fie tinuta intr-un loc sigur, in care copiii sa nu aiba acces.

Reptilele pot fi periculoase pentru cei mici. Ele pot fi purtatoarele unor microorganisme care ii pot imbolnavi, daca provin din surse neverificate.
Pasarile sunt si ele absolut superbe, cantecul lor inveseleste o casa intreaga. Iti recomandam insa sa cumperi pasarile dintr-o sursa serioasa, caci la fel ca reptilele, pot fi purtatoarele unor bacterii patogene.

Hamsterii si cobaii (porcusorii de Guinea) sunt, la fel ca si iepurasii, niste companioni de incredere. Sunt prietenosi, adora atentia pe care copiii le-o pot oferi, sunt moi si dragalasi si nepericulosi. Exista doar doua inconveniente: copiii mici, care nu stiu sa isi dozeze forta si sa prevada consecinta actiunilor lor, ii pot rani fara intentie. De asemenea, un alt mare dezavantaj este durata scurta de viata a acestor specii, fapt ce va face ca cel mic sa isi piarda prietenul destul de devreme.

Citeste si:
SafePet - Farmacie veterinară online destinată animalelor de companie
SafePet - Farmacie veterinară...

O vizita la medicul veterinar este nu numai utila ci si recomandata. El iti poate da indicatii de unde poti cumpara un animal sanatos si cum il poti ingriji in asa fel incat sa duca o viata lunga alaturi de voi, in perfecta siguranta pentru toata lumea. Deparazitarile si vaccinurile periodice garanteaza sanatatea intregii familii!

Citeste mai multe despre familie si copii in Clubul Bebelusilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.