Social 22 Iunie 2015 11:14
E in natura omului sa faca mereu comparatii si asta este valabil si in cazul unui subiect precum cresterea copiilor.

Cresterea copiilor “pe vremuri”:

“Eco-bio” ieftin: fructele si legumele fara tone de pesticide, mancarea cu putini conservanti, fara “E”-uri nocive, animalele si pasarile de curte care dadeau oua “nestresate” si carne fara hormoni de crestere. Astazi mamele interesate de bio scot din buzunar sume enorme daca vor sa aplice principii sanatoase de viata.

“No stress” adica faptul ca siguranta si libertatea copiilor mici erau mai mari in sensul ca nu erau sute de masini circuland in viteza pe orice straduta, dimpotriva, erau ore in care nu trecea nici una, deci accidentele rutiere nu pandeau la tot coltul.
De asemenea infractionalitatea era mai redusa sau nu era lumea panicata fiindca nu existau “stirile de la ora 5”.
“Ceata lui Pitigoi”. Fiind epoca “decreteilor” erau multi copii de varste diferite pe ulita sau la bloc astfel incat cei mari aveau grija si de cei mici, se jucau toti la un loc si parintii erau mai linistiti.

Desigur ca nu lipseau certurile dar si le rezolvau intre ei, devenind experti de mici in “anger management” si “managementul conflictului”.
Fara fite: nu era mare diferenta de “stratificare sociala” astfel incat copiii sa faca intre ei comparatii ca unii sunt mai bine imbracati altii mai saracaciosi, ca unii merg la gradinite de stat si altii la particulara, ca unii au telefon mobil si unii nu.

Joaca netehnologizata. Copiii se jucau mai mult in aer liber, faceau mai multa miscare fizica, aveau jocuri ce implicau multa dezlantuire de energie, avand in vedere ca nu era nici program la TV, cu atat mai putin tablete, laptopuri si alte gadgeturi care incurajeaza sedentarismul in randul copiilor.

Timp liber. Erau multe activitati gratis prin “Palatul Pionierilor”, de la aeromodelism la pictura, judo, gimnastica si multe altele, pe cand acum parintii trebuie sa scoata sume mari pentru diverse “extrascolare”.

Citeste si:
Cristina Cioran a rămas o mamă singură. Cine o ajută cu creșterea...
Cristina Cioran a rămas o...

Citeste mai multe despre familie si copii in Clubul Bebelusilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.