Social 16 Iunie 2015 12:21
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, si fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, au venit, marti dimineata, la sediul DNA Ploiesti, unde procurorii au prelungit masura controlului judiciar dispusa fata de cei doi in dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu.

Deputatul Vlad Cosma si tatal sau, Mircea Cosma, au ajuns impreuna la DNA - Serviciul Teritorial Ploiesti si au intrat in sediu fara sa faca declaratii, transmite corespondentul MEDIAFAX. Cei doi au stat in sediul DNA aproximativ 20 de minute, iar, la iesire, Mircea Cosma a afirmat ca procurorii au prelungit masura controlului judiciar pentru el si fiul sau in dosarul lui Iulian Hertanu. In continuare, pe perioada masurii preventive, Mircea Cosma nu are voie sa isi exercite functia de presedinte al CJ Prahova.

Intrebat daca in aceste conditii risca sa isi piarda mandatul de presedinte al CJ Prahova, el a raspuns ca mandatul sau va inceta in vara anului viitor. Mircea Cosma a mai spus ca in aceasta perioada scrie carti, el fiind si membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova. Fiul lui Mircea Cosma, deputatul Vlad Cosma, nu a facut nicio declaratie. Cei doi sunt acuzati de sprijinire a unui grup infractional in dosarul premierului Victor Ponta.

La DNA Ploiesti, este asteptat sa ajunga, marti, si deputatul Sebastian Ghita, pentru a i se aduce la cunostinta prelungirea controlului judiciar, in acelasi dosar. Seful CJ Prahova, Mircea Cosma, si deputatii Vlad Cosma si Sebastian Ghita se afla sub control judiciar de 120 de zile in dosarul in care DNA Ploiesti ancheteaza modul de derulare a contractului pe fonduri europene pentru extinderea lucrarilor de canalizare din orasul Comarnic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.