Social 14 Iunie 2015 10:15
Judecatorul Dan Anton de la Curtea de Apel Iasi, suspectat ca ar fi primit promisiunea sumei de 200.000 de lei pentru a admite o contestatie in anulare, a fost audiat, sambata, la DIICOT Iasi, alaturi de mai multi avocati, intre care si decanul Baroului,Marius Striblea,acestia in calitate de martori

Conform unor surse judiciare, in dosarul in care a fost audiat judecatorul Dan Anton este vorba despre familia de etnie roma Nunuca din comuna Motca, judetul Iasi, care ar fi vrut sa ii ofere 200.000 de lei si mai multe bunuri, printr-un fost presedinte al Judecatoriei Pascani Viorel Maftei, pentru a admite o contestatie in anulare, transmite corespondentul MEDIAFAX. In prezent, Viorel Maftei este pensionat.

Conform surselor citate, judecatorul Dan Anton a fost audiat la sediul DIICOT Iasi, alaturi de mai multi avocati ai Baroului Iasi, care au avut calitatea de martori. Printre acestia s-a numarat si decanul Baroului din Iasi, Marius Striblea. La audieri, avocatii au fost intrebati daca au cunostinta despre vreo mita oferita de persoanele suspectate, iar acestia au raspuns negativ. Astfel, au fost audiati avocatii care au reprezentat, de-a lungul anilor, membri ai familiei Nunuca in diferite spete, acestia din urma ajungand sa fie condamnati pentru constituirea unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si inselaciune.

Anterior, judecatorul Dan Anton a fost martor intr-un dosar instrumentat de DNA Iasi, in care mai multi membri ai lumii interlope din Iasi spuneau ca il pot determina pe acesta sa dea o solutie favorabila intr-un caz de trafic de persoane. In speta respectiva, trei membri ai lumii interlope din Iasi - Tiberiu Cristodorescu, Gheorghe Clapon si Gelu Corduneanu - au fost arestati si procesul se desfasoara si in prezent la Tribunalul Iasi. Cei trei ar fi primit 40.000 de euro cu promisiunea ca pot interveni la judecatorul Anton, insa implicarea lui nu a fost demonstrata.

Potrivit rechizitoriului prin care dosarul a fost trimis la instanta, in august 2013, in perioada mai - iunie 2013, Cristodorescu si Clapon, cu sprijinul lui Gheorghe Rusu (fost Corduneanu), au pretins de la denuntatoarea Mihaela Paval (fosta Moise), judecata intr-un dosar penal aflat in apel pe rolul Curtii de Apel Iasi pentru trafic de persoane si condamnata in prima instanta la sapte ani de inchisoare, 40.300 de euro, din care au primit, in doua transe egale, 40.000 de euro. Acestia, sustineau anchetatorii, ar fi lasat-o pe denuntatoare sa creada "ca au influenta asupra membrilor completului de judecata pentru a-i determina sa ii injumatateasca pedeapsa si sa ii modifice regimul din executare in suspendarea conditionata a executarii pedepsei". Inculpatii i-ar fi promis Mihaelei Paval ca vor interveni pe langa judecatorii Dan Anton si Elena Scrimintchi, din cadrul Curtii de Apel Iasi, sustineau procurorii.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Unsprezece perchezitii ale DIICOT au avut loc, sambata dimineata, in mai multe locuri din Iasi, intr-un dosar de evaziune fiscala si trafic de influenta, printre persoanele vizate fiind judecatorul Dan Anton de la Curtea de Apel Iasi, care este suspectat ca a intervenit in favoarea unor persoane condamnate, in schimbul sumei de 200.000 de lei si al unor bunuri, spuneau surse judiciare. Actiunea DIICOT de sambata ar fi fost declansata in urma unui denunt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.