Social 11 Iunie 2015 15:43
Parlamentarii PSD vor fi prezenti, vineri, la motiunea de cenzura depusa de PNL impotriva Guvernului, dar nu vor vota, fiind treaba opozitiei sa obtina voturile necesare, a anuntat presedintele Consiliului National al PSD, Rovana Plumb.

"Din respect pentru Parlament, PSD va fi prezent in sala, dar nu va vota. Este treaba opozitiei sa stranga numarul necesar de voturi", a declarat, agentiei MEDIAFAX, Rovana Plumb. PSD a transmis si un comunicat in care Rovana Plumb arata ca opozitia are raspunderea de a strange voturile pentru motiune si ca opinia PSD este clara, si anume ca acest demers al opozitiei nu poate fi luat in calcul, fiind doar "generator de haos si instabilitate politica".

Marti, copresedintele PNL Vasile Blaga declara, la Gandul Live, ca, uitandu-se la "matematica parlamentara", ar spune ca nu sunt sanse foarte mari ca motiunea de cenzura sa treaca, dar, pe de alta parte, se bazeaza "pe buna-credinta fata de propriul electorat a unora de la PSD si UNPR". PNL a depus, saptamana trecuta, la Parlament motiunea de cenzura la adresa Guvernului Ponta, care este semnata de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO si doi de la grupul-democrat, restul fiind deputati si senatori PNL. Motiunea este intitulata "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozinca!".

In motiunea de cenzura se arata ca Ponta ar fi vrut sa ajunga presedintele Romaniei "prin sabotarea deliberata a romanilor din Diaspora" si ca "este timpul sa recunoasca si sa paraseasca puterea". Dezbaterea motiunii de cenzura va incepe vineri la ora 10.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.