Social 10 Iunie 2015 17:26
Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, in unanimitate, Ordonanta de urgenta 6/2015 care reduce TVA pentru produsele alimentare de la 24% la 9%.

Proiectul prevede reducerea cotei TVA la 9% de la 1 iunie 2015, pentru livrarea urmatoarelor bunuri: alimente, bauturi, cu exceptia bauturilor alcoolice, destinate consumului uman si animal, animale si pasari vii din specii domestice, seminte, plante si ingrediente utilizate in mod normal in prepararea alimentelor, produse utilizate in mod normal pentru a completa sau inlocui alimentele, precum si pentru serviciile de restaurant si de catering.

Reprezentantii tutuor grupurilor parlamentare au sustinut acest proiect.

Deputatul PNL Gheorghe Ialomitianu a spus ca este “un balon de oxigen” si este o masura fiscala foarte buna, insa implementarea ei a fost "proasta". Deputatul PSD Marian Neacsu a replicat la criticile deputatului PNL ca este "regretabil ca aplica teoria castravetelui". "Cat de pregatit a fost Guvernul Emil Boc cand a crescut TVA la 24%?", a spus Neacsu. Reprezentantul UDMR a solicitat ca scaderea TVA sa se faca si pentru cheltuielile de intretinere, scrie MEDIAFAX.

Camera Deputatilor este for decizional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.