Social 10 Iunie 2015 15:33
Ambasada Germaniei sprijina principiile MCV, bazate pe valorile europene ale statului de drept si pe care Guvernul Romaniei s-a angajat sa le implementeze, a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, misiunea diplomatica,dupa ce Camera Deputatilor a respins cererea DNA privind urmarirea penala a lui Ponta.

"Ambasada Germaniei isi reitereaza intregul sprijin fata de principiile Mecanismului de Cooperare si Verificare, bazate pe valorile europene ale statului de drept si pe care guvernul Romaniei s-a angajat sa le implementeze", se precizeaza in raspunsul Ambasadei, remis miercuri. Misiunea diplomatica reitereaza faptul ca nu comenteaza cazuri individuale. Reactia Ambasadei Germaniei vine dupa cele de marti ale Ambasadelor SUA, Marii Britanii si Olandei.

Ambasada SUA la Bucuresti a precizat ca "orice acuzatii de incalcare a legii de catre demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin si fara interferente, iar legea trebuie sa se aplice in mod egal in cazul tuturor". "Asa cum am spus anterior, nu comentam cazuri individuale. Orice acuzatii de incalcare a legii de catre demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin si fara interferente, iar legea trebuie sa se aplice in mod egal in cazul tuturor. Institutiile judiciare si cele ale statului de drept trebuie sa isi poata desfasura activitatea complet independent si trebuie sa se respecte intru totul atat legislatia romaneasca, cat si principiul unui proces echitabil", se arata intr-un comunicat de presa transmis, marti, de catre Ambasada SUA.

Misiunea diplomatica a revenit, marti seara, cu un nou comunicat in care a transmis ca "imunitatea parlamentara nu trebuie folosita pentru blocarea procedurilor judiciare".

Guvernul Marii Britanii recunoaste importanta luptei impotriva coruptiei in Romania si necesitatea ca institutiile sistemului judiciar sa poata actiona cu impartialitate si in spiritul unei independente depline, se arata intr-un comunicat remis, marti, agentiei MEDIAFAX, de Ambasada Marii Britanii. "Acest principiu este de altfel mentionat si in rapoartele Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare si Verificare in domeniul justitiei, documente ce subliniaza rolul important al Parlamentului in acest efort conjugat", se precizeaza in comunicatul ambasadei, difuzat dupa ce Camera Deputatilor a respins cererea de incepere a urmaririi penale pentru premierul Victor Ponta.

Citeste si:
Marea Britanie ar putea deveni mai săracă decât România. Analiza...
Marea Britanie ar putea...

Misiunea diplomatica britanica informeaza ca, inainte de Summitul G7 din Germania, premierul britanic, David Cameron, a atras atentia asupra coruptiei ca amenintare la adresa prosperitatii si securitatii statelor, oriunde in lume. Premierul Cameron a anuntat ca Marea Britanie va coordona o agenda anticoruptie pe parcursul anului urmator, culminand cu un summit dedicat luptei impotriva coruptiei gazduit la Londra in 2016. "Ambasada Marii Britanii nu comenteaza cazurile individuale, iar situatiile care vizeaza Guvernul Romaniei reprezinta un subiect ce trebuie gestionat de cetatenii Romaniei", se mai arata in comunicat.

Ambasada Olandei la Bucuresti a transmis, marti, ca Olanda crede cu tarie ca toti oamenii sunt egali in fata legii, apreciind ca "evolutiile recente din Parlament pun in lumina probleme mai largi legate de atitudinile fata de justitie si coruptie din Romania". "Dupa cum am mai declarat, Olanda crede cu tarie ca toti oamenii sunt egali in fata legii. Evolutiile recente din Parlament pun in lumina probleme mai largi legate de atitudinile fata de justitie si coruptie din Romania. Aceasta preocupare a fost evidentiata in prima parte a anului prin raportul MCV al Comisiei Europene. Dam o importanta foarte mare recomandarilor din raportul MCV. Avem incredere ca Romania si toate institutiile sale le iau in considerare", a transmis Ambasada Olandei intr-un comunicat de presa, mesajul fiind, postat, de altfel, si pe pagina de Facebook a ambasadei.

Citeste si:
Prețul Daciei Spring, redus cu 10.000 de euro în Germania. Pornește...
Prețul Daciei Spring, redus...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.